Lasse Kronér erbjöds jobbet som programledare för Allsång på Skansen – här är hans besked

Efter en tids uppehåll gör programledaren Lasse Kronér comeback i tv-rutan. I höst är han högaktuell, bland annat med egna programmet Kronérs sommargäster, samt med Doobidoo som har säsongspremiär ikväll.

I samband med tv-hösten är Kronér aktuell som gäst i podcasten TV-fabriken, där han bland annat avslöjar att han fått förfrågan om att leda Allsång på Skansen.

Att leda Allsång på Skansen anses vara ett av de mest prestigefyllda uppdrag man kan få som svensk programledare. Ändå valde folkkäre programedaren Lasse Kronér – känd från bland annat Bingolotto och Doobidoo, att tacka nej.

– Ja, jag ska inte säga att vi satt med kontraktet klart, men det var på gång. Och jag ville inte. Det passade inte då liksom. Och det kändes inte rätt, berättar Lasse Kronér när han gästar Fredrik Ralstrands podcast TV-fabriken.

Lasse Kronér. Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget SVT

Kronér: Kan tänka mig leda Melodifestivalen

I podcasten förklarar Kronér att han hellre hade sett sig själv leda Melodifestivalen.

– Mello hade jag gått igång på. Då går musikern i mig igång. Jag vill ha tillbaka musiken i programmet, idag är de så mycket produkter som styr.

Kronér förklarar att han kan se att han själv kan vara lite jobbig att arbeta med, då han till skillnad från många andra vill skriva sina manus själv.

– Jag är nog jobbig i att jag gärna vill skriva själv. Jag är nog ganska ovanlig med det. De flesta andra kommer och så får man en bunt papper i handen å så kör man igång. Jag har skrivit mina papper själv, säger Kronér och tillägger:

– Det kanske är därför jag inte får vissa uppdrag, säger han och skrattar.

Hade du velat se Lasse Kronér leda Allsång på Skansen? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.