Lasse Kronérs kritik mot ‘Så ska det låta’: ”Vill inte göra så”

På listan över Sveriges mest älskade underhållningsprogram finns både ‘Så ska det låta’, som leds av Sarah Dawn Finer, och Doobidoo – som leds av Lasse Kronér. I det första har Lasse Kronér medverkat som gäst många gånger, men programmets utformning har han åsikter om. Det avslöjar han i ett avsnitt podcasten TV-fabriken, där han gästar Fredrik Ralstrand.

– Jag vill inte göra så, säger Lasse Kronér efter att ha medverkat som gäst.

Musikunderhållningsprogrammet Doobidoo är en långlivad framgång som har nästan 14 år på nacken. När Lasse Kronér gästar podcasten TV-fabriken frågar journalisten Fredrik Ralstrand vad Lasse tror att hemligheten är bakom programmets långa succé. Varpå Lasse avslöjar att det är live-sändning, och att våga göra fel i tv, som är nyckeln.

– Jag tror att det är mycket. Jag tror att hemligheten med det är att jag hela tiden har velat ha det så att det inte ska vara ett så uppstyrt TV-program. Gör vi fel i Doobi så kan du vara säker på att det kommer med, säger Lasse.

Foto: TT

Lasse Kronér om ‘Så ska det låta’: ”Jag vill inte göra så”

Som exempel på hur Lasse inte föredrar att göra TV nämner han ‘Så ska det låta’, vars programutformning han riktar en pik mot.

– Om du är med i ett annat tv-program i Stockholm som börjar på ‘Så’ och slutar på ‘Ska det låta’, så bryter dem ju, tar om, asså allting. Alltså när man har spelat in hela programmet då börjar ju inspelningen för att man ska ta om det, och det, och man ska göra om. Och så redigerar man ett program. Då blir det väldigt mainstream, säger Lasse, som lyfter fördelarna med att göra direktsända tv-program.

– Jag älskar när det blir kaos, då går min hjärna igång. Då blir jag snabb i käften, då händer det saker, säger Lasse om spänningen som uppstår under en direktsändning, och hur det enligt honom blir roligare tv.

Foto: Anders Wiklund/TT

Han hyllar dock ‘Så ska det låta’ som underhållningsprogram, och menar att han haft roligt under de gånger han medverkat som gäst.

– Det är ett skitkul program. Men jag tycker att de redigerar det för hårt. Jag vill inte göra så, säger Lasse Kronér i podcasten TV-fabriken.

Video: 10 TV-program vi aldrig glömmer