Lastbilschaufför tittade på mobilen – kraschade in i Olivias hästtransport: ”Låt telefonen vara”

Olivia Raleby parkerade i väggrenen med sin hästtransport sekunder senare körde en lastbilschaufför rakt in i hennes släp, Tidningen Ridsport.

Olivia Raleby driver ett utbildnings- och tillridningsstall utanför Sunne i Värmland, men var under måndagseftermiddagen på väg till Mälarkliniken för ett återbesök.

Med sig i ett släp hade hon hästen Bell.

Men plötsligt fick Olivia problem med bilen och snart lyckades hon köra ner för ett krön och ställa sig i vägkanten där det blev tvåfiligt.

Till en början gick allt bra, trafik flöt förbi. Men kort efter att Olivia stannat bilen var nästa olycka framme. En stor lastbil kom körandes i full fart rakt mot Olivia och hennes bil.

Föraren tittade på mobilen

Hennes kompis, som också var med i bilen, hann se att föraren satt och kollade på mobilen innan han kraschade in i ekipaget.

– Min kompis fick kasta sig ner i diket och sedan hör jag världens smäll. Jag ser att taket på transporten flyger iväg och slänger mig ur bilen, berättar Olivia Raleby för tidningen Ridsport.

Taket på hästtransporten flög av och när Olivia såg hur pass skadad transporten var fick hon en chock.

– Bell bara hängde där och jag tror att ytterväggen skar in i ganaschen och halsen. Först trodde jag att huvudet var halvt avskuret, det bara sprutade blod.

Ryttare, olycka
Foto: Johan Nilsson/TT

Olivia och hennes kompis fick till slut loss hästen Bell ur släpet och en kvinna som stod i. bilkön som bildats bakom, hade en plats kvar i sin hästlastbil.

Kvinnan körde dem till en bensinstation i närheten där en veterinär mötte upp och gav smärtstillande. Strax därefter fick Bell föras till Strömsholm där hon genomgick en mindre operation där man tog bort de flisor från plåtväggen som trängt in hela vägen in i skelettet.

Olivias uppmaning: ”Låt telefonen vara”

Olivia skrev själv ett inlägg om händelsen.

”Alla hästägares mardröm blev idag sann för min del.. Motorhaveri på motorvägen som slutade med att vi blev påkörda bakifrån av en telefon tittare som körde lastbil med släp…Hur Bell överlevde är för mig ett mirakel. Hon står just nu på Strömsholm för behandling och observation och jag hoppas innerligt att läget håller sig stabilt”, skriver hon i inlägget.

Hon har också en viktig uppmaning till alla som är ute på vägarna.

”En sak till, LÅT TELEFONEN VARA NÄR DU KÖR BIL! Man tar sig fram snabbare på vägen än vad man tror när man kollar ner i mobiltelefonen i någon sekund!”, skriver hon i inlägget.

Lastbilschauffören ska ha delgivits misstanke om vårdslöshet alternativt grov vårdslöshet i trafik.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required