Politikerns förslag: Låt pensionärer över 90 träna gratis

Liberalen Fredrik Lindström från Västervik tycker att pensionärer över 90 år ska få träna styrketräning i grupp gratis, rapporterar Västerviks Tidning.

Han hänvisar till ett liknande försök i Nacka kommun där alla invånare över 90 år får träna gratis i grupp. Årskostnaden där hamnar på mellan 300 000 – 400 000 kronor.

”90+gympan” går ut på att stärka skelett och balans, ge dig nya kontakter och ökad livskvalitet”, skriver Nacka kommun på sin hemsida.

Fredrik Lindström tror att det finns flera fördelar med att uppmuntra träning hos de äldre. Dels eftersom att en bättre fysik också leder till bättre hälsa samt att man kan minska ensamheten många äldre upplever.

”Dessutom är det så att om 90-plussare varje vecka går till gymmet visar de ungdomarna mellan 65 och 90 år att det aldrig är försent”, skriver Fredrik i motion.

Han föreslår även att Västerviks kommun ska starta en avgiftsfri verksamhet. I motionen nämns 90-åringar, men han tycker även att man ska utreda vad som är en bra åldersgräns samt vilka träningsformer som ska erbjudas.

Vad tycker du om Fredriks förslag? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.

Gym
Pixabay / Kreastivgarasch