Foto: TV4/Regeringen.se

Leif GW Persson om Löfvens hantering av krisen: ”Budskapet är tydligt”

Leif GW Persson har suttit isolerad i nio månader.

Nu ger han sin syn på statsminister Stefan Löfvens hantering av pandemikrisen.

Kriminologen och författaren har under hela coronapandemin hållit sig på hemmaplan. Men tack vare de tekniska förutsättningarna har tittarna ändå fått träffa Leif GW Persson i TV4:s Nyhetsmorgon – där han finns med på länk – under detta mycket speciella år.

Nu talar han ut om isoleringen – och den politiska styrningen.

På måndagen kom dessutom nya besked från regeringen. Numer får man bara vara maximalt åtta personer vid allmänna sammankomster.

– Budskapet är mycket tydligt, håll dig hemma, gå inte ut, träffa inte andra människor och så vidare, säger GW i TV4:s Nyhetsmorgon.och skrattar.

Han fortsätter:

– Det kokar ner till det va. Och ungefär där blir det då knepigt på olika vis.

Programledaren Maria Forsblom menar att 70-plussaren GW är ett föredöme – som hållit sig frisk hemmavid under pandemin.

– Ja, det vill jag ju påstå. Jag håller ju på att förgås nu för att det är så tråkigt va. Men jag har ändå bestämt mig för att nu sitter jag här va. Jag är nu inne på nionde månaden eller något sånt där. Är det kul? Nej, det är inte det minsta kul, säger GW och skakar på huvudet.

– Men ibland får man liksom, som individ, bita i det sura äpplet och till och med göra det för det allmännas bästa, om jag säger så. Jag stöder statsministerns propåer här oreserverat, säger GW.

Vad är dina tankar kring pandemin och isoleringen? Känner du igen dig i Leif GW:s beskrivning? Vad gör du i isoleringen, löser korsord eller vill tipsa om en bra bok? Skriv gärna en kommentar och dela dina erfarenheter med andra!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required