Leif GW:s känga mot rikspolischefen Dan Eliasson: ”Jag blir jävligt trött”

Vid en presskonferens som hölls med anledning av terrordådet i Stockholm sa Mats Löfving, chef för polisens Nationella operativa avdelning, att utredningen kan ta ett helt år och kommer att kräva hundratals involverade, vilket kriminologen Leig GW Persson tycker är orimligt. 
– Hur i helvete kan ansvarig polischef säga att hundra utredare ska jobba med utredningen i ett helt år? Ge mig sex utredare och några datatekniker så klarar jag det på en månad, säger han.

Dagarna efter terrordådet hölls en presskonferens på Drottninggatan där polisen sa att utredningen kommer att ta runt ett år och kräva ett hundratal utredare, analytiker och it-brottsexperter, det skriver Expressen. Uttalandet fick brottsexperten Leif GW Persson att rasa, i synnerhet mot rikspolischefen Dan Eliasson. 
– Jag blir jävligt trött när jag ser hur Dan Eliasson och hans entourage använder detta för sin egen överlevnad, säger GW till Expressen

Den 13 april hölls en ny presskonferens, där det konstaterades att utredningen skulle ta ett halvår som minst. 
– Jag är beredd att ta ett vad mot vem som helst: det kommer inte bli åtal mot någon annan än denne Akilov. Det är jävligt osannolikt att någon mer på allvar kan knytas till detta, säger Leif GW Persson till Expressen. 

Expressen har sökt Dan Eliasson för en kommentar men utan resultat. 

Leif GW Persson menar att polisen drar ut på en utredning som kan gå betydligt mycket fortare och göras bättre. Dela gärna om du håller med GW.