Leif GW:s kritik mot Löfven: Borde bjuda in Jimmie Åkesson till terrorsamtal

Efter terrorattacken i Stockholm har statsminister Stefan Löfven bjudit in de andra partierna i riksdagen för att diskutera åtgärder mot terrorism.

Men Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet är inte bjudna.

Helt fel att inte bjuda Jimmie Åkesson, tycker Leif GW Persson.

– Jag tycker självklart att han borde vara inbjuden.

Efter terrorattacken på Drottninggatan i centrala Stockholm den 7 april, som dödade fyra människor och skadade 15 personer, så har statsminister Stefan Löfven (S), bjudit in till terrorsamtal.

Alla partier i Sveriges riksdag är bjudna, förutom Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, som tidigare har hoppade av den förra överenskommelsen.

– Fel. Jag tycker självklart att han borde vara inbjuden. För mig räcker det att han sitter i riksdagen. Man får tycka vad man vill om folks åsikter, men man kan inte lösa det på det viset att man tar ifrån folk deras talerätt. Vad är det för jävla demokrati?, säger Leif GW Persson till Expressen.

Tanken med samtalen mellan partierna är att diskutera åtgärder för att stoppa framtida terrorism i Sverige.

Jimmie Åkesson har själv uttryck missnöje med att hans Sverigedemokraterna inte är bjudna till samtalen.

– Klart Åkesson är upprörd. Om man ska tro mätningarna så leder han numera landets näst största parti. Han är väl också den som i någon sorts saklig mening har drivit den här frågan, om man så vill. Att 80 procent än så länge inte vill förlika sig med hans budskap, det är en annan sak. Får motståndarna hålla på ett tag till kommer det bli lättare, säger Leif GW Persson till Expressen.

Vad tycker ni, borde Löfven bjuda in Åkesson? Dela gärna och skriv vad du tycker i kommentarerna.

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!