Leif GW:s framtidsbesked om ”Brottsjournalen” – efter svåra olyckan: ”Har bestämt mig för att jag ska…”

Folkkära tv-profilen Leif GW Persson gick över från ”Veckans brott” till ”Brottsjournalen” i SVT.

Men hur framtiden ser ut för honom i programmet har varit oklart – fram tills nu.

– Jag fyller 75 om ett halvår. Nuförtiden tar allt dubbelt så lång tid och i bästa fall blir det hälften så bra, säger han till Expressen.

Leif GW Persson har många strängar på sin lyra.

Förutom hans framgångsrika företagsgrupp omsatte 100 miljoner kronor i fjol så är han ett populärt inslag i ”Nyhetsmorgon”. Snart startar även Brottsjournalen där han tillsammans med Jenny Strömstedt återigen kommer guida tittarna genom aktuella svenska händelser.

Men för en tid sedan skadades tv-profilen svårt i en jaktolycka och bröt flera revben, vilket har varit svårt för Leif.

– Jag har varit i bättre, för jag bröt ett par revben i förra veckan i samband med jakten. Det andra, som har att göra med mitt dåliga hjärta, har jag ju jobbat hårt på i många år så det är självförvållat rakt av. Jakten är väl också det i någon mening men den dagen livet handlar om att du ska leva en dag till, då är det nog inte så mycket värde kvar, säger han till Expressen.

Leif GW Persson: Så länge kommer jag göra ”Brottsjournalen”

Men även om han är populär i tv-rutan, så har det varit osäkert kring tv-profilens framtid i programmet – fram tills nu.

I en intervju med Expressen avslöjar tv-profilen framtiden i programmet, men det blir inte en lång sådan efter hösten och våren.

– Sedan blir det inte mer. Men om jag har hälsan så avser jag att vara kvar i ”Nyhetsmorgon” och kommentera aktuella händelser.

Leif GW Persson berättar om framtiden i ”Brottsjournalen” Foto: TV4

Så blir framtiden i ”Brottsjournalen” – nu berättar han

Han berättar att åldern spelar stor roll i att det inte kommer bli en framtid i programmet.

– Det tar ju tid. Då kanske jag får lite mer tid över till läsning och kanske även för jakt. Eller bara sitta där och betrakta sprickorna i mitt tak. Jag har jobbat en del i mitt liv, jag fyller 75 om ett halvår. Nuförtiden tar allt dubbelt så lång tid och i bästa fall blir det hälften så bra, så jag har bestämt mig för att jag ska ställa det och ägna mig åt annat.

Relationen med SVT efter avskedet: ”Ringer mig ofta”

Leif Gw Persson var också en del av ”Veckans brott” innan och enligt tv-profilen själv söker SVT fortfarande kontakt och önskar honom tillbaka till programmet.

– Det var ett mycket bra program och Camilla var en fenomenal jävel att jobba med. Men det var något annat med SVT som jag inte fixade. De ringde aldrig om det inte var för att skälla, det var som Nordkorea på något sätt. Så är det inte på fyran, du har inte en byråkratisk överbyggnad som hotar att krossa dig hela tiden.

– Sedan tycker jag väl att ”Veckans brott” har blivit sämre sedan jag slutade.

För Leif känns det lite vemodigt angående programmet, berättar han.

– För de ringer mig ofta och säger ”den dagen du ångrar dig är det bara att du kommer över”. Men jag har sagt att det nog lär dröja, säger han till Expressen.

Kommer du att sakna Leif GW i rutan? Vi kommer sakna dig så mycket, men vi är glada över att du fortsätter vara med i Nyhetsmorgon i alla fall!