Leksaken började brinna i 11-årings säng – nu går brandkåren ut med allvarlig varning

Räddningstjänsten utfärdar en varning som berör miljontals människor som äger någon form av surfplatta eller mobiltelefon. Detta efter att en elvaårig pojke vaknat av att hans sovrum var täckt av rök. Hans surfplatta hade fattat eld och bränt hål genom madrassen, precis intill där pojken låg och sov.

Den här familjen har chockats starkt över vad som hänt och det är en rejäl påminnelse om att inte låta objekt laddas på ytor som kan fatta eld när de är varma, säger brandmannen Brad Robins på Lichfield Community Fire Station till Manchester Evening News.

Surfplattan började brinna

Att ladda surfplattan under natten verkade harmlöst, och är något som folk gör hela tiden. Därför chockades den 11-årige pojken i Manchester och hans familj när de vaknade av att rummet var rökfyllt, på grund av att surfplattan blivit så varm att den fattat eld.

Medan pojken sov hade plattan, som låg nära intill honom, bränt ett djupt hål långt ner genom madrassen.

Brandkårens uppmaning till allmänheten

När pojkens pappa ringde räddningstjänsten valde de att se allvarligt på saken, och gå ut med en uppmaning till allmänheten.

– Placera alltid telefoner och surfplattor på säkra ytor under laddning. Säkerställ att du köpt orginalladdare och följer instruktionerna.

Han tillägger också vikten av att ha brandvarnare installerade i hemmet, så att skadan kan upptäckas tidigare.

Menino de 11 anos escapa após tablet carregando 'derreter' colchãoUm menino de 11 anos teve muita sorte de escapar…

Posted by Antonio Belinati II on Monday, June 24, 2019

 

Det är så många som inte tänker på riskerna med att ladda mobiler och surfplattor under natten. Är dessa i närheten av små barn kan det gå illa. DELA för att sprida brandkårens meddelande.