Foto: TT

Lena Hallengren slår tillbaka – efter sylvassa coronavreden från Carola

Carola Häggkvist rasar mot att regeringen ännu inte infört covidpass vid konserter.
Nu får hon svar av socialminister Lena Hallengren (S).
– Vad det handlar om i grund och botten är att få ner smittspridningen, säger ministern i P1 Morgon.

Carola Häggkvist vill införa covidpass – så att kulturbranschen kan få ta emot fler besökare på sina evenemang. Just nu hindras de av nuvarande restriktioner, menar schlagerstjärnan.

– Det kokar på insidan av mig när jag hör den oerhört tydliga orättvisan och inkonsekvens från regeringen ang antal publik / folkmassa man får vara på olika platser, skrev artisten på Instagram häromdagen.

Hon jämför det tak som gäller för artistbranschen med exempelvis det som nu gäller för mässor, gallerior och kollektivtrafik.

– Vi behöver svar, vi behöver det här passet nu. Det är självklart att man reagerar och jag hoppas verkligen på en förändring, säger Carola Häggkvist i P1 Morgon.

På fredagsmorgonen fick hon svar på sin kritik direkt från regeringen. Socialminister Lena Hallengren (S) svarade på Carolas kritik i Sveriges Radio-sändningen – och menar att det är aktuellt med covidpass för konserter framöver.

– Vi får återkomma om det, vi har sagt att vi tittar på det… Nu hör jag på Carola att det kanske handlar om de allra största evenemangen och där har vi varit tydliga med att det kan behövas covidpass, säger Lena Hallengren (S) i P1 Morgon.

STOCKHOLM 2014-11-19 Carola Häggkvist fotograferad i samband med hennes medverkan i TV4:s ”Så mycket bättre”. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Lena Hallangren: ”Handlar i grund och botten om att få ner smittspridningen”

Hallengren förklarar att hennes egen högsta önskan är att alla restriktioner ska försvinna, och att alla som vill njuta av kulturen ska få kunna ta del av den på plats igen.

– Vad det handlar om i grund och botten är att få ner smittspridningen, att många vaccinerar sig är också väldigt viktigt så att vi får ner trycket på vården. Jag är rätt optimistisk om att vi närmar oss det, men utesluter inte att vi kan behöva den typen av covidbevis som många talar om, säger Hallengren i P1 Morgon.

Apropå att mässor får ta emot fler besökare än konserter i dagsläget säger ministern:

– Det finns en skillnad oavsett vilken mässa eller konsert vi jämför med. Mässor och marknader går människor till och när man är där rör man sig. Man går egentligen inte dit och möter människor nära som man gör när man sitter länge inomhus och helt enkelt sitter granne med någon annan, säger Hallengren i P1.

Carola köper dock inte det resonemanget.

– Vi har mätt med tumstockar, vi släpper in i omgångar. Vi går på knäna bokstavligt talat. Det är klart att man blir provocerad när man ser bilderna från fotbollsmatcher och köpcenter, säger Carola i P1.

STOCKHOLM 20210218 Socialminister Lena Hallengren (S) ger en lägesuppdatering kring de aktuella coronarelaterade restriktionerna vid en digital pressträff på torsdagen. Foto Jonas Ekströmer / TT

Vad tycker du om Carolas kritik mot regeringen? Behöver vi covidpass för att öppna upp för fler evenemang? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required