Liberaltoppen tog timeout från riksdagen – men plockar ändå ut 200 000 i lön

I mars i år tog den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl timeout från riksdagen, efter att det uppdagades att hon tagit ut ersättning för att hyra sin makes lägenhet i Stockholm för 13 000 kronor i månaden, trots att avgiften låg på 2 000 kronor.

Efter att Emma Carlsson Löfdahl gått på timeout har hon fortsatt plocka ut 200 000 kronor i arvoden av skattebetalarna.

– Jag tycker att det är ganska tydligt att det är förtroendeskadligt om man tydligt säger att man inte kommer delta i riksdagsarbetet och ändå fortsätter uppbära arvode, säger talmannen Andreas Norlén till Aftonbladet.

 

När det blev officiellt att Liberaltoppen Emma Carlsson Löfdahl tog ut högre ersättning för hennes bostad än vad den kostade att hyra i månaden diskuterades det huruvida hon skulle sitta kvar i riksdagen eller inte.

Partiledningen ville att Löfdahl skulle lämna, men istället lämnade hon Liberalerna för att sitta kvar som politisk vilde. I samma veva meddelade Löfdahl att hon skulle ta timeout och avvakta åklagarens utredning.

Talmannen: ”Man bör ta tjänstledigt utan lön”

Det var i mars, och sedan dess har hon behållt full lön samt förmåner som kommer med riksdagsarbetet, trots att hon inte arbetat.

– Min generella uppfattning är att man bör ta tjänstledigt utan lön, om man inte ha för avsikt att delta i riksdagsarbetet, för att man är föremål för en förundersökning, säger talmannen Andreas Norlén  till Aftonbladet och fyller i:

– Jag tycker att det är ganska tydligt att det är förtroendeskadligt om man tydligt säger att man inte kommer att delta i riksdagsarbetet och ändå fortsätter att uppbära arvode.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.