Lillprinsen Oscar tvärnitar med cykeln – urgulliga kommentaren får mamma Victoria att brista ut i skratt

.

Här får prins Oscar mamma och pappa att brista ut i skratt.
Det urgulliga klippet på lillprinsen kommer från kronprinsessan Victorias egen kamera.
– Bra Oscar, hörs prins Daniel säga uppmuntrande i klippet.

Att barn kan säga de mest roliga men också väldigt tankeväckande saker vet nog de flesta.

Nu är det prins Oscars, 3 år, tur att få komma till tals! Kronprinsessan Victorias son visar sig vara en engagerad liten prins, som dessutom kan få mamma och pappa på gott humör.

Kronprinsessan Victoria delar nämligen med sig av ett videoklipp som hon själv uppges ha spelat in. I klippet får vi se lillprinsen vara ute och åka med en sparkcykel tillsammans med sina föräldrar en helt vanlig höstdag.

SOLLIDEN 2019-07-14 Kronprinsessan Victoria och prins Oscar när kronprinsessan firades traditionsenligt på Solliden på söndagen. Foto: Suvad Mrkonjic / TT

Prinsen är ordentligt klädd i varma höstkläder och Victoria och Daniel är också med. Oscar är ute och åker med sin sparkcykel på en gångstig vid ett skogsområde. Plötsligt tvärnitar han med cykeln – och fäller en kommentar som får mamma och pappa att skratta.

– Plast i naturen, plast i naturen! ropar Oscar plötsligt och vänder cykeln för att åka tillbaka till föräldrarna.

Lillprinsens ”plastlarm” och starka engagemang gör att Victoria och Daniel börjar skratta.

– Bra Oscar. Plast i naturen, hör man pappa prins Daniel säga på ett mycket uppmuntrande vis.

Att lillprinsen är ute på skräpjakt är knappast en slump. Kronprinsessan Victoria har flera gånger talat öppet om sitt engagemang för miljön.

– Jag är uppvuxen med att skräp inte ska vara i naturen och en pappa som alltid har irriterat sig och plockat med sig, sade kronprinsessan Victoria nyligen till TV4 när det var World Cleanup Day, uppger Expressen.

BORGHOLM 20190714 Prins Daniel och prins Oscar när kronprinsessan Victorias födelsedag firades traditionsenligt på Solliden Borgholm den 14 Juli. foto: Mikael Fritzon / TT

”Prins Oscar säger också nej till plast i naturen!”, står det i bildtexten på hovets Instagram, som har lagt upp klippet. Där framkommer det också att det är kronprinsessan som har filmat den underbara lilla sekvensen som har fått taggen ”#hållsverigerent”.

Vilket underbart klipp! Och så roligt att kronprinsessan delar med sig av detta till oss alla.

STOCKHOLM 2019-06-06 Kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Oscar poserar för en familjebild på Logården, Stockholm slott i samband med nationaldagsfirandet. Foto: Karin Törnblom / TT

Dela gärna vidare inlägget om du vill ställa dig bakom lillprinsens budskap. Håll Sverige rent!

TV: Kronprinsessan Victoria genom tiderna