Linda Lindorff opererades akut – här är hennes nya hälsobesked: ”Eländet är snart över”

TV4-profilen Linda Lindorff har drabbats av svåra hälsoproblem under januari.
På semesterresan i Dubai med familjen tvingades hon opereras akut för blindtarmsoperation.
Väl hemma i Sverige igen fick hon genomgå ytterligare en operation.

Allt började under Linda Lindorff och familjens resa till Dubai i januari då Linda plötsligt föll ihop. Hennes man Jacob ringde efter en läkare och det visade sig att Linda drabbats av blindtarmsinflammation. Så när familjen åkte hem till Sverige igen tvingades Linda stanna kvar i Dubai för operation.

View this post on Instagram

Vi skulle åkt hem från Dubai i lördags istället blev det en akut blindtarmsoperation på Rashid hospital. Nu ligger jag här nyopererad. Overkligt. Fruktansvärda dagar. Det började med med kraftig illamående, frossa, feber och ja diarré så jag trodde så klart det var matförgiftning. Ont i magen så klart och mer på höger sida men väldigt lågt ner så jag trodde det var på grund av överträning på löpbandet. Sedan svimmade jag. Då Jacob ringde efter läkare. Efter det blev det akuten. Tusen tester, flera blodprov, ultraljud, prov på urin och avföring, heartscan, dopp och medicinering i kanyler i armveck och handleder… då mina värden var så dåliga och jag hade kraftig feber i kombination med starkare smärta på höger sida så bestämde de att det blev CT scan – vilket otippat gjorde asont pga av vad de injicerade i kanylen på handen. Sedan konstaterat, vätska i buken och inflammerad blindtarm. Alla har varit superproffsig och vänliga men jag har verkligen mått uselt och känner mig helt mörbultad. Det är hemskt att bli sövd, uppskuren och medicinerad särskilt så lång hemifrån men glad ändå allt verkar gått bra. ❤️ Tack för all er kärlek den känns väldigt läkande.

A post shared by Linda Lindorff (@linda_lindorff) on

Men motgångarna slutade inte där, väl hemma i Sverige igen drabbades Linda av svåra komplikationer då hon fått en inflammation med begynnande varbölder. Linda tvingades genomgå ännu en operation.

– Jo, det blev en operation till i natt för att få ordning på allt och nu hoppas jag att det blir bra. Febern är åtminstone borta idag och jag känner mig starkare, skrev Linda från Danderyds sjukhus, där hon vårdats de senaste dagarna.

View this post on Instagram

Tänk om… Jag har haft många timmar att fundera och analysera när jag legat ensam. Så klart ska man egentligen inte tänka så mycket på vad som hade kunnat hända… men det är ju inte helt lätt att kontrollera hjärnan så sådana tankar har jag ändå haft. Tänk om… jag satt mig på flyget den kvällen istället för att åka till sjukhuset. Varit i luften med brusten blindtarm och ingen tillgång till läkare. Tänk om… jag varit på en segelbåt på väg över Atlanten som deltagare i ett tv- program… Det sista är inget ni känner till men jag blev tillfrågad för rätt länge sedan om jag vill korsa Atlanten i segelbåt i ett inspelat tv-äventyr. Jag sa faktiskt nej direkt då det inte alls är min typ av äventyr. Mer fjällko än delfin om man säger så. Kanske mitt norrländska arv – trivs i skog och mark ? Hur som helst… tänk om jag varit ute till sjöss då det här hände.. klart skydd finns även där men tufft hade det varit. Hugaligen. Nu idag har jag ändå mest positiva tankar, feber i natt också, magen uppblåst och äggstora bölden på höger sida kvar men jag tror och hoppas penicillinet fixar det. Jag är på benen och känner mig hyfsat stark. Imorgon är det återbesök hos läkaren och då vet jag om känslan på bättring överensstämmer med blodvärden och nya provresultat. Det hoppas jag. ❤️❤️❤️❤️ Angående tankar på förändring så är de ännu fler. Det här var på nåt vis ett wake up call för mig, jag känner tydligt vad som behöver ske men det tar vi sen. Många kramar tillbaka till er!!

A post shared by Linda Lindorff (@linda_lindorff) on

”Nu ska jag äta massor”

Men så äntligen under fredagen kom glädjande besked från Linda att det äntligen ser ut att ha vänt för henne då hon fått lämnat sjukhuset och kommit hem till familjen på Lidingö.

– Hemma igen, nu ska jag äta massor för att få energin tillbaka och ge kroppen kraft, gosa med barnen och vila. Dunderkur med penicillin har jag fått och febern är så gott som helt borta. Så nu tänker jag tro att eländet snart är över, skriver hon på Instagram.

Samtidigt passar hon på att tacka alla som stöttat och peppat henne under sjukdomen.

– Tack, tack tack för alla kryahälsningar, goda råd, kärlek och fina blommor från @tv4@claratengbom @bondesokerfrutv4.

Så härligt att höra att du mår bättre Linda och du nu fått komma hem till din familj.

Dela om du också vill skicka krya på dig hälsningar till Linda.