Lindex slopar sitt plus size-koncept: ”Vill inkludera kvinnor i alla storlekar”

Många klädkedjor delar in sina kläder i ett ”vanligt” sortiment och i så kallat ”plus size”. De människor som är större än storlek L tvingas alltså handla från ett annan sortiment.

Men nu går Lindex emot normen och skrotar konceptet med plus size-storlekar, för att istället integrera stora storlekar i det vanliga sortimentet.

”Vi vill att kvinnor i alla storlekar ska känna sig inkluderade”, säger designchefen Annika Hedin till Expressen.

Anledningen till att Lindex ändrar uppdelningen är för att alla kvinnor ska känna sig välkomna i butikerna oavsett klädstorlek. Lindex tidigare plus size-sortiment ”Generous”, som har haft plagg i storlek 44 till 54, fasas nu ut. Istället kommer det ordinarie sortimentet innehålla XS-3XL.

 ”Vi vill att kvinnor i alla storlekar ska känna sig inkluderade och kunna handla från alla våra modekoncept. Med denna förändring kommer våra kollektioner bli ännu mer inspirerande och tillgängliga för fler. Vi har hittills fått fantastiskt positiva reaktioner från våra kunder vilket är ett tydligt kvitto på att vårt initiativ uppskattas”, säger Annika Hedin, designchef på Lindex i ett pressmeddelande.

Vi på Newsner säger bravo Lindex! Gilla om du också tycker detta är ett bra initiativ och om du hoppas att fler klädbutiker tar efter!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna