Liten hund fast i dödsfälla skäller desperat – får ögonkontakt med Joanna som inser att det är bråttom

.

Arbetarna i den polska staden Suwałki gjorde i förra veckan en fruktansvärd upptäckt.

En liten hund hade fastnat i tjock tjära och skällde för sitt liv på hjälp. 

Nu har hunden blivit räddad från sitt öde – tack vare djurvännernas starka hjälteaktion. 

Det är djursajten The Dodo som rapporterar om den stackars hundens mycket tråkiga öde som fått tusentals att engagera sig i fallet på sociala medier.

Ett par arbetare ska ha hört hur en hund skällde en massa en bit från deras arbetsplats. De följde ljudet och där – en bit bort – hittade de honom. En liten hund hade fastnat i den tjocka tjäran på backen och kom inte loss.

Varning för starka bilder nedan!

Det var en syn som fick dem att känna sig illa till mods. Hur hade hunden hamnat där? Hur var hans tillstånd? Förmodligen mådde han fruktansvärt där han låg i marken, usch… Stackars vän!

Foto: Facebook/FundacjaZwierzetaNiczyje

När de såg hur hunden hölls fången på marken slog de genast en signal till djurcentret Fundacja Zwierzeta Niczyje där Joanna Godlewska arbetar. När hon kom till platsen fylldes hennes ögon med tårar, berättar hon för The Dodo.

Hunden fastnade i tjäran

Det var en känslomässig stund som mötte henne. Hon som har arbetat med att hjälpa våra fyrfota vänner och säkert har sett ett och annat i sina yrkesdagar, blev starkt berörd av hundens öde.

Nu påbörjades en räddningsaktion.

Även polis och räddningstjänst tillkallades till platsen och tillsammans gjorde de upp en taktik för hur de skulle befria hunden från tjärans fruktansvärda grepp.

Foto: Facebook/FundacjaZwierzetaNiczyje

Hon tog fram saxen, och började klippa.

Foto: Facebook/FundacjaZwierzetaNiczyje

Tjäran hade dumpats i mitt i naturen, vilket förstås är olagligt. The Dodo uppger att hunden kan ha varit herrelös och i sin jakt på lite värme kan den ha lagt sig ner i tjäran. För att sedan inse att den inte skulle komma upp igen…

Oklart hur länge hunden låg där

Så himla fruktansvärt.

Men det var då tur att Joanna och änglarna till djurhjältar kom till undsättning. Troligtvis hade stackaren inte klarat sig särskilt länge till i det tillståndet. Det gick heller inte att veta hur länge den hade legat där.

Foto: Facebook/FundacjaZwierzetaNiczyje

Enligt Joanna förstod hunden att de var där för att hjälpa honom, och efter ett tag där de försiktigt utförde operationen lyckades de få loss honom från marken vilket man kan se på bilderna från djurcentrets Facebook-sida.

Foto: Facebook/FundacjaZwierzetaNiczyje

Nu åkte de i ilfart till veterinär för att ta nästa steg i räddningsaktionen. Hunden behövde tvättas och kontrolleras – så att han inte hade några skador och sjukdomar till följd av detta lidande.

Foto: Facebook/FundacjaZwierzetaNiczyje

Se så nöjd han är när tjäran åker av hans lilla kropp!

Foto: Facebook/FundacjaZwierzetaNiczyje

Veterinären kunde konstatera att hunden var vid ganska gott mod ändå, uppger The Dodo.

Foto: Facebook/FundacjaZwierzetaNiczyje

Han hade fått en liten skada uppe vid ögat som man kan se på bilden här nedan.

Foto: Facebook/FundacjaZwierzetaNiczyje

Joanna berättar att hon troligtvis kommer att adoptera hunden vars liv hon var med och räddade. Hunden, som numer kallas Farcik, får nu fortsätta gå till veterinären och ta sina bad innan han är helt återställd.

Foto: Facebook/FundacjaZwierzetaNiczyje

Dela gärna vidare för att hylla alla underbara djurhjältar som gör skillnad för våra fyrfota vänner!