Livlösa orkidéer? Här är okända knepet som får trötta växten att blomstra upp på nytt

Jag vet inte hur många gånger jag suckat och pustat över orkidéer som inte vill blomma. Fast jag bytt jord, gett dem den exat rekommenderade mängden vatten och provat med alla möjliga knep så har jag inte lyckats få liv i dem när de väl blivit trötta, och därför gett upp.

Det var inte förrän jag läste om ett enda speciellt knep som jag förstod att trötta orkidéer inte är döende. Mina orkidéer såg ut att vara långt ifrån att blomma när jag provade det här. Efter två veckor trodde alla att jag hade köpt helt nya.

Det här tipset fick jag av Helen Norvall, efter att Året runt skrivit om det.

Döende orkide
Foto: Flickr

Hon var själv less på sina orkidéer som inte blommade, men fick ordning på dem efter att ha provat detta. Helen drog upp orkidéerna ur jorden och sköljde bort alla jordrester. Sedan tog hon en genomskinlig bred vas med vatten och satte ner rötterna, och lät vasen stå i ett fönster för att få ljus.

– Två veckor senare hade båda orkidéerna fått nya skott. Nu har det gått två månader och de blommar jättevackert. En har till och med fått en ny stängel. Jag blev så himla glad, sa Helen till Året runt.

Orkidé
Foto: Pixabay

Var generös och dela detta tipset med andra som kämpar med sina orkidéer. De kommer att tacka dig.