Lottas mördare döms till livstids fängelse

Det uppmärksammade mordet på 41-åriga Lotta Rudholm har fått sitt slut. I dag dömdes 33-åriga Martin Jonsson till livstids fängelse.

”Mannens samlade våld mot kvinnan innebär att gärningen ska rubriceras som mord”, skriver Solna tingsrätt i ett pressmeddelande.

Den 4 juni misshandlades Lotta Rudholm till döds i sin lägenhet av 33-årige Martin Jonsson. Under rättegångens avslutningen krävde kammaråklagare Tobias Kudrén att Jonsson skulle dömas till livstids fängelse för mordet. Det skriver Expressen.

I dag kom domen och det blev kammaråklagarens krav som verkställdes.

I ett pressmeddelande skriver Solna tingsrätt följande: ”Det finns inget i mordutredningen som tyder på att han hade planerat att döda kvinnan när han en tidig morgon efter en festkväll åkte hem till henne, men han har dock tidigare egen erfarenhet av hur våld mot huvud i ett fall har lett till döden och i ett annat fall till bestående hjärnskador.

Han utsatte kvinnan tämligen omgående för ett omfattande våld, främst mot huvudet. När hon blödde kraftigt larmade han 112. Tingsrätten anser att mannen redan under misshandeln måste ha förstått att risken var uppenbar att våldet kunde leda till hennes död. Han var därmed likgiltig inför vad som kunde hända och tingsrätten anser att likgiltigheten varit så stor att den gränsade till att han måste ha förstått att kvinnan förmodligen skulle dö. Kvinnan dog den 7 juni av sina omfattande hjärnskador.

Han har utsatt en närstående för upprepat allvarligt våld och detta har skett i hennes hem. Kvinnan var styrkemässigt helt underlägsen mannen. Han har dessutom tidigare straffats för särskilt allvarlig våldsbrottslighet.

Mannens samlade våld mot kvinnan innebär att gärningen ska rubriceras som mord.”

Skärmdump

Publicerad av Stoppa Brotten