Luftkonditioneringen exploderade när sonen låg och sov – nu vill mamma Susanne varna andra

Det har varit ett par riktigt varma dagar i juli och för att det skulle bli svalt i barnens rum köpte Susanne Engvall ny luftkonditionering.

Men i stället för att göra sitt jobb började en av apparaterna brinna. Och branden den spred sig där Susannes 12-årige son låg och sov, rapporterar Aftonbladet.

Susanne Engvall från Trelleborg bestämde sig för att investera i luftkonditionering för att svalka hemmet en aning i superhettan.

Sagt och gjort. Susanne köpte en variant som man har ståendes på golvet och på sajten Expondo fanns en modell för ett bra pris och som verkade bra.

AC
Bilden är en genrebild och inte den som nämns i artikeln. Foto: Shutterstock

Hon köpte tre stycken. En till varje barns sovrum. Men en dök inte upp över huvud taget, den andra fungerade inte och den tredje visade sig vara livsfarlig.

– Jag kände röklukten och sen small det till. Då sprang vi upp till övervåningen där det hade tagit fyr i gardinerna, berättar Susanne Engwall för Aftonbladet.

”Det var fruktansvärt”

Vid tidpunkten för explosionen låg hennes 12-årige son och sov. Och i rummet intill sov hennes 3-åriga dotter.

Foto: Shutterstock

– Det var fruktansvärt. Bara att lugna ner min son som var rädd och förtvivlad var svårt. Det har blivit extra svårt för oss allihopa.

Susanne slet ned gardinerna, ryckte ur kontakten till AC:n och lyckades till slut kväva elden med sin sons täcke.

Efter den otäcka händelsen har Susanne sökt svar och önskat kompensation för incidenten. Men det har varit en kamp i sig.

Vill varna andra

Till slut fick hon i alla fall en kompensation. Men inte för den som inte fungerade eller den som faktiskt hade kunnat kosta dem livet – utan för den som aldrig kom fram.

Nu vill Susanne varna andra för den farliga apparaten.

–Jag försöker få tag i företaget. Jag vill bara ha en förklaring till hur det kunde hända och att de går ut med en varning om att det är en felkonstruktion eller vad det nu är, säger hon.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required