M-toppen Erik Bengtzboe lämnar riksdagen

.

Erik Bengtzboe (M) lämnar riksdagen, uppger han själv för TT, enligt SVT.

Det beskedet kommer vid lunchtid på torsdagen.

Erik Bengtzboe var Moderaternas talesperson i arbetsmarknadspolitiska frågor – fram tills dess att Aftonbladets granskning visat att han kunnat plocka ut 158 000 kronor i ersättningar. Detta sedan att han skrivit sig hos sin mamma och uppgett att hans permanenta boende fanns i Nyköping.

Sedan dess har han lämnat flera uppdrag inom partiet, och vid lunchtid på torsdagen meddelade han alltså att han lämnar riksdagen.

Erik Bengtzboe har också tidigare varit ordförande för partiets ungdomsförbund, MUF.

På Facebook har Bengtzboe tidigare förklarat missen så här:

”Mitt misstag är att jag 2017 glömde skriva mig på rätt adress i Sörmland. Det har inte påverkat storleken på varken reseersättning eller ersättning för boende i Stockholm. Eftersom regelverket är att jag som riksdagsledamot har rätt till reseersättning till adressen jag är folkbokförd på så har det i formell mening blivit fel sedan dess. Jag är besviken på mig själv för att jag missade att folkbokföra mig på rätt adress och jobbar nu tillsammans med Riksdagen för att räkna fram hur mycket jag ska betala tillbaka. Men det är viktigt att säga att jag fortfarande har gjort resorna hem till Sörmland men alltså till fel adress enligt regelverket.”

Foto: TT/Wikimedia commons

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.