Männen räddar en vild puma som fastnat i fällan. Vilka hjältar!

När skogsvaktaren Mark Ekins fick ett samtal om en vild puma som fastnat i en fälla i skogen slog hjärtat några slag extra. Tillsammans med sina kollegor skyndade han sig till platsen, fast besluten om att befria det storslagna kattdjuret från en säker död. Men han hade ingen aning om vad han skulle få se där uppe på bergstoppen i Utah.

Mark hade i princip aldrig sett ett så pass stort kattdjur på nära håll tidigare och han visste att räddningsoperation var riskabel. Ville det sig illa skulle skokgsvaktarnas liv vara i fara. Puman var förstås både rädd, förtvivlad och aggressiv när Mark och hans kollegor kom fram till platsen, den kunde ju inte förstå att människorna ville honom väl.

Tack och lov gick allting bra och patrullen lyckades till slut rädda puman ur den lömska fällan. Kattdjuret klarade sig med ytliga sår och jag blir så glad när jag ser hur den kan springa ut i friheten igen!

Även om jag blir både arg och frustrerad på människor som placerar ut sådana här hemska fällor i naturen så är jag väldigt glad över att det finns modiga människor som riskerar livet för att rädda dessa djur! Gilla gärna om du vill rikta ett tack till Mark och hans kollegor!