Maken Albins vackra hyllning till Elin – hälsningen till himlen 1 år efter hennes död: ”Du var ett ljus i mörkret”

Elin var bara 20 år när hon drabbades av obotlig cancer.

Sin sista tid i livet såg hon till att uppfylla sin stora dröm – och gifte sig med Albin, sitt livs stora kärlek. Men bara veckor senare somnade hon in för gott.

Elins berättelse berörde ett helt land och nu, ett år efter hennes bortgång, hyllas hon av maken.

Elin från Lindesberg var nykär och hade stora planer för framtiden när cancerbeskedet kom.

Det var under våren 2021 som Elin från Lindesberg började få ont i magen allt oftare. När hon inte kunde äta utan att kräkas insåg hon att hon behövde söka vård.

Det visade sig då att hon drabbats av tjocktarmscancer.

Strax efter beskedet påbörjade Elin sin behandling med cellgifter och medicinering. Hon mådde snart bättre och trodde en tid att hon var fri från cancern.

Men i oktober 2022 kom cancern tillbaka, den här gången med full kraft.

Den här gången kom läkarna med beskedet att cancern hade spridit sig och att den var obotlig.

Elin förstod att hon bara hade några månader kvar att leva och med det i åtanke hade hon en dröm hon ville hinna uppfylla innan dess – att få gifta sig med pojkvännen Albin, sitt livs stora kärlek.

För att paret skulle hinna gifta sig och få sitt drömbröllop startade Elin en insamling.

– Det är min allra sista önskan, sade Elin till Newsner då.

Elins berättelse berörde ett helt land och på bara några dagar var hennes insamling uppe i 120 000 kronor och bröllopet som Elin drömt om blev av.

Elin fick sin sista önskan uppfylld 

Den 3 december 2022 fick Elin och Albin säga ja till varandra och under Cancergalan, där Elin var en av de personer som berättade sin historia, fick tittarna ta del av parets stora dag. 

– Jag är så otroligt tacksam över att jag har fått uppleva den här kärleken i mitt liv, det har verkligen räddat mig på så många sätt. Det känns helt otroligt att få gifta sig med min största kärlek, säger Elin till TV4.

Elins sista hälsning

Men strax efter bröllopet försämrades Elins hälsa drastiskt, något hon berättade om på Twitter.

”Efter ett svårt beslut så jag beslutat att vara kvar på hospice tills min tid är kommen. Förra permissionen hemma insåg jag att för att kunna känna mig trygg och ha tillgång till medicin när jag behöver är detta bästa beslutet”, skrev Elin på Twitter den 13 januari.

10 dagar senare tog Elin sina sista andetag.

På Twitter delade Elin med sig av en sista hälsning.

Maken Albins vackra hyllning till Elin

Nu har det gått exakt ett år sedan Elin lämnade jordelivet och på Twitter skriver maken Albin om den stora saknaden.

”Ett år sedan hon tog sitt sista andetag. Ett år av saknad. Ett år av smärta. Vi glömmer dig aldrig Elin, du var ett ljus i mörkret”, skriver han i inlägget.

Han uppmanar också till svenska folket att hedra hennes minne genom att dela med sig av sina minnen med Elin.

”Skriv gärna om ni har något fint minne av min Elin, oavsett om det var på twitter eller från riktiga livet! Låt oss hedra henne idag”, skriver han.

I kommentarsfältet är det många som vill hedra Elin, både de som kände henne men också de människor som berördes av hennes gripande historia.

”Att få vara med på ert bröllop är nog ett av mina finaste minnen någonsin”, skriver en annan.

Det är tydligt att Elin gjorde ett starkt avtryck på denna jord och att minnet av henne aldrig kommer suddas ut.

”Hon var världens mest underbara människa, hon såg till att finnas där för mig lika mycket som jag fanns där för henne under en period då vi båda var väldigt sjuka. Hon påminner mig om varför jag fortsätter kämpa, hon ville att livet ska levas fullt ut och det ska jag göra”, skriver en tredje.

”Jag och Elin kände inte varandra, men hennes historia berörde mig otroligt mycket. Pratade lite med henne på DM, även fast hon va sjuk så verkade hon så positiv till livet. Och det är så jag kommer komma ihåg henne. Kram på dig Albin”, skriver en person.

”Den finaste resan jag följt. Så mycket kärlek jag upplevde och upplever fortfarande. Kommer att ha det med mig resten av mitt liv. Tack Albin för dina fina bilder”, skriver en fjärde.

”Kände inte Elin men hennes positiva syn på livet och hennes otroliga viljestyrka som jag upplevde genom twitter. Varm kram till dig och hennes nära”, skriver en femte.

”Elin gav mig ett nytt perspektiv på livet, glömmer inte det”, skriver en sjätte.

Vi glömmer dig aldrig Elin, vila i frid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev