Malin Berghagen försvarar Greta Thunberg – efter hatstormen: ”Jag blir rädd…”

16-åriga Greta Thunberg har verkligen satt Sverige på kartan när det gäller miljöfrågor.

Men alltför ofta utsätts hon för hat, vilket hon själv berättat om flera gånger.

Nu tar yogainstruktören och skådespelaren Malin Berghagen henne i försvar.

– Jag blir rädd när män och kvinnor med makt använder den till att förminska, förlöjliga och håna modiga barn, skriver Malin på hennes blogg.

Greta Thunberg är en person som minst sagt skapat uppmärksamhet under den senaste tiden.

Hennes stora engagemang för miljöfrågor har gjort att hon prytt flera av världens mest prestigefyllda omslag och har nominerad samt vunnit flera priser.

Men den 16-åriga klimataktivisten har inte bara omgetts av positiva krafter.

I en intervju berättade klimataktivisten hur mycket hon saknade hemmet och familjen i Sverige, men mest av allt sin syster som får ta emot mycket hat.

– Allt, självklart. Alla människor där. Min familj. Min syster, som har det väldigt svårt just nu. Alla de här hatarna går inte bara på mig utan de går på henne. Det är jobbigt att ens syster mår dåligt. Och så saknar jag skolan faktiskt, säger Greta Thunberg till Expressen.

Malin Berghagen om Greta Thunberg: ”Skrämmer mig mest”

I ett blogginlägg skriver nu yogainstruktören och skådespelaren Malin Berghagen om Greta. Hon har fått nog av hatet.

– Jag blir rädd när män och kvinnor med makt använder den till att förminska, förlöjliga och håna modiga barn. Inte rädd pga att de är som de är. Det har vi sett förtur. Rädd för att de är valda (eller anställda ) av oss. DET skrämmer mig mest. För det berättar vilka vi är. Det säger en del om oss, skriver hon på bloggen.

Hon skriver vidare att hon känner sig frustrerad över att alla inte vill göra en skillnad, med enkla knep.

– Utan det svåra är hur vi ska städa upp det vi i generationer redan har ställt till med. Och det kommer inte gå att bara sluta med allt som inte är bra för vår planet och mänskligheten för många lever och är beroende på den inkomsten. Stoppar vi bara kommer det bli krig och hat och död nu istället för sen. Så det är som att stå och välja mellan två dåliga alternativ, skriver Malin Berghagen.

Malin Berghagen: ”Försökt ändra min jobb situation”

Malin som själv bedriver yoga utomlands skriver att hon själv försökt dra ner på flygresorna för miljön, men på grund av hennes enda inkomst som just instruktör har gjort det omöjligt – hittills.

– Jag har under en period på tre år försökt ändra min jobb situation eftersom flyga är en del av mitt arbete. Yoga retreats runt om i världen har varit min huvud inkomst i många år. Jag har behövt att tänka om steg för steg och hitta andra alternativ att tjäna pengar. Och snart är jag där. Men hur är det för andra där deras ekonomi är långt knivigare än min och de inte har ngt annat alternativ?, skriver hon.

Det är aldrig okej med hat! Så viktigt att du visar ditt stöd Malin till Greta och alla runt om i världen som kämpar för en bättre värld!