Malin Berghagen öppnar upp om samtalet som förändrade allt: ”Jag vet att jag gör rätt”

Fem månader har gått sedan artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort. Sedan dess har den populära sångerskan sörjts av familj, vänner och fans. Familjen hade gått ut en månad innan och berättat för media att deras älskade Barbro hade blivit inlagd på sjukhus på grund av hjärtflimmer.

Men på sjukhuset hade läkarna även upptäckt att Barbro hade drabbats av cancer.

Dottern Malin Berghagen minns den dagen då hon fick det tuffa samtalet som kom att förändra allt för alltid.

 

Instagram beskriver Malin att hon precis anlänt på en helgkurs i Enköping och planen var att den helgen resa vidare till USA för att ta examen i meditation eftersom hon fått ett utbildningsstipendium.

”Får ett samtal från min morbror..”

Men beskedet som Malin får i telefonen får henne att pausa allt.

”Denna dag sitter jag vid den öppna spisen på retreatgården och får ett samtal från min morbror Lasse. Mamma har akut åkt in till sjukhuset för hjärtflimmer men de har hittat cancer i buken och i lungorna. Min resa ställs in och jag åker direkt till sjukhuset efter första yoga passet för att vara med mamma. Dagen efter åker jag tillbaka till yogagruppen och fullföljer mitt jobb. Alla visar en oerhörd respekt och jag håller huvudet ovanför vattenytan och ger mitt yttersta som mamma hade gjort. The show must go on,” säger hon.

Efter det turas familjemedlemmarna om att vara vid Barbros sida på sjukhuset. I sitt inlägg på Instagram delar Malin med sig av de privata och känslosamma bilderna när de satt vid Barbros säng.

”Hon är aldrig ensam. En månad senare, den 3 april somnar hon in”, skriver Malin.

”För dig mamma och Marianne”

Efter mamma Barbros bortgång har Malin tvekat om hon verkligen skulle åka till USA och ta sin examen. Detta eftersom det utbildningsstipendium hon fått instiftats efter att yoga-läraren Marianne Pagmar gått bort i cancer.

”Ska jag få ett stipendium på grund av en pissjukdom som tog min mammas och Mariannes liv? Men jag tackar ja, för kursen är en del av den jag är. Hela mitt liv har jag läst böcker om visdom och om själens resa och jag vill level up som lärare. Och jag visste att mamma ville inget annat än att jag fullföljde den. Jag har nu gjort utbildningen dubbelt upp och den 8 oktober åker jag till Carlsbad och avslutar det jag började innan mamma dog. Jag slog nu upp den bok jag nu måste slutligen läsa innan jag åker dit … och jag vet att jag gör rätt.  För dig mamma och Marianne”, skriver Malin.

Så vackert skrivet av Malin om kärleken till mamma Barbro, livet och de tuffa motgångar vi alla ställs inför.

Dela vidare till dina vänner så de också får ta del av Malins starka berättelse!