Malin förlorade jobbet under krisen – väntat flera månader på a-kassa ”Slutat äta lunch”

Frilansaren Malin förlorade alla sina uppdrag under coronakrisen. Sedan dess har hon väntat i månader på besked från a-kassan, vilket Aftonbladet berättat om tidigare.

Malin är en av alla personer i Sverige som har blivit av med jobbet under krisen och tvingas leva på lånade pengar.

Trots att det gått hela femton veckor sedan hon skickade in sin ansökan till Alfakassan har hon fortfarande inte fått något besked om hon kommer få pengarna från a-kassan.

Till en början sa Alfakassan att de hade en väntetid på 7-8 veckor, sedan 12. Nu har de slutat ge Malin ett svar på hur lång väntetiden är.

Van vid turbulens

Malin, som är i 50-årsåldern vill vara anonym och heter egentligen någonting annat, hade aldrig kunnat tänka sig att hon skulle hamna i den här situationen.

– När man är frilansare är man van vid turbulens. Det är en del av livet som frilans, så jag är ganska bra på att leva snålt och jag klarar av oförutsägbara situationer. Men det här var något annat. Jag litade på att a-kassan skulle fungera i Sverige, säger Malin till Aftonbladet.

Enligt henne har Alfakassan bekräftat att ingenting saknas i ansökan om ersättning, men i det här fallet spelar det ingen roll.

Skolluncherna försvann

Jobbigast för Malin är att hennes tonårsson som hon är ensam med att försörja drabbas hårt av krisen. Men också att behöva låna pengar av sin 80-åriga far för att kunna ha råd att köpa mat.

Och det där med mat blev ännu svårare att ha råd med när gymnasieundervisningen gick över till distans. Då försvann även skolluncherna och Malin fick ännu en daglig utgift.

Foto: Claudio Bresciani / TT/ Henrik Montgomery/TT

– Det var en hård smäll för ekonomin. Själv har jag slutat äta lunch, där är vi nu. Jag tror inte att jag pratar om mig själv. Jag har lärt mig via olika sajter på nätet hur man får ned priset på varje portion mat, det blir mycket baljväxter och tomatkross. Att köpa glass eller fika är helt uteslutet, till Aftonbladet.

För att klara den ekonomiska situationen har Malin ställt in både läkar och tandläkarbesök. Hon har skippat att hämta ut medicin. I stället har hon lagt ner tid på att söka bistånd från kyrkan och Majblomman, dessutom har hon börjat sälja både kläder och samlarprylar.

Enligt Pelle Åkerlund, kommunikationschef på Alfakassan, har väntetiderna hos Alfakassans ökat under våren och är nu i snitt tolv veckor, men den siffran baseras på ett medianvärde så vissa får vänta betydligt längre än så.

Men exakt hur många som väntar på besked kan han inte svara på.

– Vi har sett ett kraftigt ärendeinflöde i och med coronakrisen. Vi kan konstatera att det kommit väldigt många ärenden på kort tid, säger Pelle Åkerlund till Aftonbladet.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required