Mamma upptäcker mystisk prick under dotterns nagel – 1 dygn senare rusas hon till sjukhuset

Nu närmar sig äntligen sommaren med stormsteg och allt härligt som hör sommaren till.  Sola, bada, grilla och äta glass är bara några få av de saker som jag och de flesta andra i vårt annars iskalla land älskar när värmen kommer.

Men tyvärr medför sommaren även en del otrevligheter.

Mygg, getingar och det värsta av allt, fästingar. De är inte bara äckliga och suger blod, de kan också resultera i farliga sjukdomar som TBE och borrelia.

Facebook/BekaSetzer

TBE som inte går att vaccinera sig mot, ökar stadigt i Sverige även om den ännu inte alls är lika vanlig som borrelia skriver Fästing.nu. Borrelia går ännu inte att vaccinera sig mot.

För en mamma i Ohio, USA skulle det där med fästingbett visa sig få en helt ny innebörd.

Beka Setzers dotter, Emmalee var ute i trädgården och gjorde det som barn gör allra bäst, leker, sprider glädje och smutsar ner sig.

Facebook/BekaSetzer

Efter en vild lekstund i trädgården märkte Beka att Emmalees kropp var täckt av små, små svarta prickar. Både ben, armar, mage och armhålor var fulla av de mystiska märkena.

Beka som först trodde att det var någon form av frön, försökte torka bord dem med en trasa men blev chockad när hon såg vad det faktiskt var.

Det var små fästingar, som fortfarande befann sig i larvstadiet, 150 stycken plockade hon från sin dotters kropp.

Facebook/BekaSetzer

Efter hon lyckats befria sin dotter från de små odjuren badade hon henne och bytte till rena sängkläder.

Nästa morgon hade Emmalee feber och svullna lymfkörtlar. Beka tog genast med henne till doktorn, som satte in antibiotika, hon hade fått borrelia.

Efter händelsen kände Beka ett ansvar att varna andra föräldrar och delade med sig av händelsen på Facebook. Detta hände sommaren 2016, och hennes inlägg delades då av över en halv miljon människor.

Nu när det snart är sommar igen och fästingarna har redan börjat härja, är det viktigt att vara försiktig, speciellt om du befinner dig i ett högriskområde.

Facebook/BekaSetzer

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook för att varna andra föräldrar om risken med fästingar och fästinglarver!