Mamman har 4 bebisar i gigantiska magen – då tittar läkarna på ultraljudet och inser att något är väldigt fel

För tre år sedan åkte Ivanna och David Cardenas Gutierrez in till sjukhuset för att titta på ultraljudet. De utgick från att mamman var gravid med ett barn. Men det dröjde inte länge innan de insåg att så inte var fallet. Läkarens besked ändrade alla förutsättningar och helt plötsligt ställdes paret inför ett mycket svårt beslut.

Facebook

Ivanas läkare såg att hon var gravid med flera bebisar. Inte en, två eller tre – utan fyra! David och Ivana kunde knappt tro sina ögon, de var övertygade om att det var något slags skämt. För det kunde ju inte stämma… Fyrlingar? Det är extremt sällsynt, enligt läkarna sker det bara en gång på 700 000. Men det var inget skämt. Däremot ställdes de inför ett svårt beslut…

De blev snabbt varse om två viktiga detaljer: Förlossningen skulle bli extremt riskfylld och måste ske inom kort. Ivana var bara 27 veckor in i graviditeten när läkaren gav henne beskedet att Gabriel, som pojken skulle heta, inte fick tillräckligt med syre. Läget var akut.

Ställdes inför ett livsavgörande beslut

Då tvingades de agera snabbt. Antingen vänta med förlossningen några veckor och låta Gabriel dö, men rädda de andra, eller ta ut alla direkt. För Ivana och David var valet enkelt, de bestämde sig för att hon skulle föda samma dag – trots att chansen att alla skulle överleva endast var 40 procent. Paret var förberedda på det värsta, men så länge chansen fanns att rädda alla var de villiga att ta risken.

Shutterstock

Det otroliga inträffade: Alla fyra små bebisar klarade sig. Glädjen visste inga gränser och läkarna kunde knappt tro sina ögon. Men Ivana och David hade fått fyrlingar – fyra veckor för tidigt.

Ivana Cardenas Gutierrez / Facebook

I dag lever familjen och mår bra. Julian, Sebastian, Gabriel och Francesca har hunnit bli fyra år.

Ivana Cardenas Gutierrez / Facebook

Den här otroliga historien är så osannolik, men fantastisk. Sprid gärna detta vidare till dina vänner för att hylla läkarnas otroliga insatser runtom i världen!