Mamman höll sin undernärda dotter gömd i bagagelucka i nästan två år – nu har hon dömts

En kvinna i Frankrike höll sin dotter gömd i cirka två års tid.
Nu har hon avslöjats och dömts i domstol, rapporterar TT enligt Sydsvenskan.

Det var i närheten av staden Corrèze i södra Frankrike som den lilla flickan hittades i bakluckan på en bil. Det tvååriga barnet ska ha hållits gömd av sin mamma i närmare två års tid och var uttorkad, undernärd och ska ha legat i sin egen avföring när hon hittades, enligt TT.

Enligt The Local, som hänvisar till nyhetsbyrån AFP, ska barnet även ha vistats i ett övergivet rum i familjens hem.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet i Frankrike och världen de senaste åren, och flickan ska i dag vara sju år gammal. Hon har fått permanenta skador efter detta, och enligt läkare har hon intellektuell kapacitet som en två, tre-åring.

Det var en bilmekaniker som gjorde det fruktansvärda fyndet, där flickan låg i bagageutrymmet bland kryp.

Kvinnan dömdes egentligen redan i november förra året. Men den domen överklagades. Åklagaren yrkade på tio års fängelse.

Straffet: Fem års fängelse

Nu har hon fått sitt straff utdömt:

Fem års fängelse utdömdes av en domstol i Frankrike på onsdagen, uppger TT. Kvinnan förlorar också vårdnaden av sitt barn, men paret får behålla vårdnaden av sina andra, äldre barn, uppger AFP.

I rättegången ska kvinnans advokat ha hävdat att hon inte ville bli gravid igen, eftersom hon redan hade tre barn. De ville att hon skulle bli frikänd och hänvisade till psykisk ohälsa. Samtidigt hävdade pappan till barnet att han inte visste att kvinnan fött barnet – eller att hon ens var gravid. Han förklarar, enligt The Local, att hon har varit en ”bra mamma” till deras andra gemensamma barn som är i 15-årsåldern.

– Jag förstår inte varför hon gjorde det här, ska han ha sagt i rättegången, enligt The Local.

Hit kan du höra av dig om du mår dåligt:

Angående självmord och psykisk ohälsa. Det går att vara anonym och även en anhörig kan höra av sig till dessa nummer. Var inte rädd för att be om hjälp! 

Om du mår så dåligt att det känns outhärdligt eller du har självmordstankar eller självmordsplaner ska du direkt ta kontakt med en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112.

Hjälplinjen, tillfälligt psykologiskt stöd, telefon 0771-22 00 60 alla dagar öppet klockan 13.00-22.00.

Mind Självmordslinjen, chatta på mind.se eller telefon 90101 alla dagar öppet klockan 06.00-24.00.

Bris – Barnens rätt i samhället för dig under 18 år på telefonnummer 116 111 eller chatt alla dagar mellan klockan 14.00-21.00.

Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.

Jourhavande präst nås via telefon 112 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.

Ring telefonnummer 1177 om du behöver veta var du kan söka vård.

Källa: SVT