Mamman rördes till tårar av brevet till autistiske sonen. Nu får 7-åringens fina kalasinbjudan en hel värld att dela vidare.

Tricia Klein är en småbarnsmamma från Kanada med tre barn. En av dem är 7-årige Timothy och när han var två år gammal blev han diagnosticerad  pojken var med icke-verbal autism, vilket gör att han sticker ut lite i sociala sammanhang.

Timothy är annars en väldigt glad pojke, precis som alla andra barn. Det finns dock ett problem: Han längtar efter en riktigt bra vän. Och eftersom Timothy har svårt med sociala sammanhang har mamma Tricia ofta tvingats tacka nej till hans klasskamraters födelsedagskalas. Kanske var det därför som denna speciella födelsedagsinbjudan träffade henne rakt i hjärtat, och även mitt.  

Mamma Tricia Klein delade det rörande födelsedagskortet på sin blogg, The Book of Timothy, förra sommaren. Men det var under 2016 som inlägget fick ordentlig fart på sociala medier.

”Vi föräldrar som har barn med speciella behov vet alltför hur det kör när våra barn känner när de lämnas ute ur sociala sammanhang”, skrev mamman på sin blogg.

timothy

Födelsedagsinbjudan till Timothy kom att förändra allting för familjen.

”Jag var chockad över att någon inte bara hade tagit sig tid att sätta sig och skriva inbjudan utan att även vara så omtänksam i att vilja inkludera honom trots hans svårigheter. Det var så fint, säger Tricia till ABC News.

Så här stod det i brevet från Carter:

Carter satt bredvid Timothy i skolan och han pratar alltid om honom. Jag hoppas verkligen att han kan komma. Vi ska hyra en hoppborg som man kan sätta fast en liten rutschkana i. Vi kommer också att ha vattenballonger och vattenpistoler. Kanske kan Timothy komma lite tidigare på dagen om det blir för mycket för honom med hela klassen där. Hör bara av dig så vi kan få det att fungera

Mamman till Carter, Ainsley Peikos, låg bakom brevet. Hon berättar att hon aldrig tvekade på att bjuda in Timothy.

”Carter har alltid pratat om honom. Den enda frågan var hur vi kunde få det att fungera så att Timothy kunde komma över och ha det lika roligt som alla andra”, säger Ainsley till ABC News.

handsome

Hur kalaset blev? Alldeles underbart! Timothy kom dit tidigt och hoppade direkt in i hoppborgen med Carter och ungarna hade en fin dag tillsammans.

”Det här har förändrat mitt liv. Allt barn vill är att få känna sig delaktiga och accepteras för vilka de är. Och att det faktiskt är okej att vara annorlunda”, säger Tricia Klein.

Sådana här fina historier värmer mitt hjärta och det visar verkligen hur lite som kan göra skillnad. All respekt till alla inblandade och jag hoppas att vi tillsammans, genom att sprida detta vidare, kan bidra till en lite bättre värld.