Mamman svälter ihjäl sin 2 veckor gamla bebis – då knackar det plötsligt på dörren

Att bli förälder innebär ett jättestort ansvar. Därför blir man alltid upprörd och bedrövad när man får höra historier om föräldrar som inte tar hand om sina barn. Den här händelsen är både upprörande och sorglig.

Det var i västra Indien som en två veckor gammal bebis övergavs av sina föräldrar – på grund av en ovanlig hudsjukdom. De slutade ge henne mat och höll nästan på att ta livet av henne. Då klev farfar in och gjorde det enda rätta.

Facebook

Den indiska flickan föddes i 24:e veckan. Även om det är väldigt tidigt gick allt bra och hon överlevde. Men föräldrarna ville inte ha kvar bebisen – på grund av hennes hud.

Flickan hade nämligen väldigt rynkig hud som orsakades av en kromosomavvikelse. Enligt flickans farfar, Dilip Dode, skämdes föräldrarna så mycket att de valde att överge henne – bara två veckor gammal. Folk i familjens närhet reagerade olika när de fick se bebisen. De allra flesta blev tyvärr negativa.

Slutade ge henne mat

Facebook

För föräldrarna Mamata och Ajay Dode blev det för mycket. De kunde inte hantera det faktum att dottern såg lite annorlunda ut. Det var då de gjorde det fruktansvärda – de slutade ge henne mat. Hennes liv svävade i fara på grund av detta. Farfar Dilip försökte övertala dem gång på gång utan att lyckas.
– Det är inte hennes fel att hon föddes annorlunda. Jag tänker inte överge henne för det. Det är verkligen nedslående att föräldrarna gör så här. Men jag kommer göra allt för att rädda henne, sa han enligt Liftable.

Då beslutade sig Dilip för att göra det enda rätta. Han gav henne getmjölk tills hon blev piggare. Sedan körde han in henne till sjukhuset, där han satt vid hennes sida. Han ställde upp så gott han kunde och gjorde allt för att hon skulle få det bra. Det gjorde även sjukhuset som bestämde sig för att täcka alla kostnader från behandlingen.
– Vi är fast beslutna att ge bebisen den bästa möjliga vården, hon kommer vara kvar här under en lång tid, säger sjukhusets VD.

Facebook

Det var tur att flickan hade en så snäll farfar som räddade livet på henne. Men tyvärr har det förekommit liknande fall med föräldrar som överger sina barn, där det inte slutar bra. Oavsett vilket får det bara inte ske. Dela artikeln på Facebook för att påminna alla om det.