Mammans allvarliga varning till alla – efter att hennes make dör från att ha druckit energidryck

Har du någonsin känt dig som om du är för trött för att möta dagen? Har du någonsin fångats i en nedgång där man når slutet av ett skift och det känns som en omöjlig uppgift?

Självklart har du det.

När trötthet tar över är lösningen på det oftast kaffe, så vi snabbt kan få energi till våra kroppar. Ändå finns det potentiella fallgropar i konsumtion av koffein som är utformade för att återuppliva dig genom kemikalier.

Familjen John Reynolds vet allt detta väl, efter att deras liv ändrats för alltid en lördag morgon i februari 2011.

John Reynolds var bara 41 år gammal när han dog efter komplikationer relaterade till hjärtstillestånd. Orsaken? Energidrycker.

En frisk individ

Av alla räkenskaper är John en frisk individ; läkare sa att han hade ett starkt hjärta. Men en lördag morgon vaknade hans fru, Cassondra Reynolds, för att hitta sin man i hjärtstopp i sängen. Hon kunde höra honom kippa efter andetag, och allt hon kunde tänka var: ”Har det verkligen hänt?”

Det hände, och i nästa ögonblick var Cassondra ovanpå honom och utövade HLR i väntan på att ambulansen skulle anlända.  John rusades till sjukhuset, där han snart placerades i en medicinskt inducerad koma på hjärtakuten. Läkare var uppriktigt förvånade över vad som kan ha orsakat detta och frågade Cassondra om hennes man var diabetiker eller använde droger.

Posted by Cassondra Carbajal Reynolds on Tuesday, 6 December 2016

Energidrycken placerade John i koma

Efter att hon informerade dem om att han inte hade tagit droger eller var diabetiker och att han hade gått igenom ett nytt medicinskt test med flygfärger frågade de om han drack energidrycker. Hon svarade att han vanligtvis tog en om dagen, då han arbetade nattskift. Där och då visste läkarna var Johns höga sockernivåer kom ifrån. De informerade Cassondra om fall av människor som har problem med sina hjärtan som ett resultat av att dryckerna blir allt vanligare.

”Spelar rysk roulette med sina liv”

Cassondra berättade för Love What matters: ”Hans exakta ord var ”människor som dricker dessa drycker spelar ryska roulette med sina liv”.

”Jag var helt tagen och kunde inte tro att bara en drink kunde göra denna skada.”

Posted by Cassondra Carbajal Reynolds on Saturday, 27 September 2014

Så småningom togs John ut ur koma, men han var fortfarande medvetslös. Han stannade i ett det tillståndet de närmaste två veckorna, med läkare som gav tyngre nyheter till Cassondra.

”Jag fick veta av en grupp läkare att min man hade en anoxisk hjärnskada orsakad av syrebrist i hjärnan och han hade en mycket lång väg till återhämtning framför honom och han kan aldrig bli densamma om han vaknar från hans koma.”

”Min mans hjärna fortsatte att bli sämre och 10 dagar efter att han blev medgiven fick jag veta att han faktiskt var hjärndöd och det fanns ingenting som de kunde göra.”

Slutade med vård och lät honom somna in

Sedan, en dag efter att Cassondra och familjens tre små pojkar hade sagt sina kärleksfulla farväl, slutade man att vårda John.

”Jag satt där och klämde i handen och kysste honom i 31 minuter när jag såg alla tecken på liv som långsamt lämnade den här vackra mannen,” sa Cassondra.

”Den här mannen som var mitt ALLT! Jag åkte hem i ett tillstånd av chock. Helt tagen och fullständigt splittrad. Mitt hjärta kändes som att det fysiskt sprack inuti mig.”

Kampanj för medvetenhet

Cassondra har nu startat en kampanj för att öka medvetenheten om farorna med energidrycker. Hon berättade för Love What Matters att hon gjorde sin egen forskning, och resultaten var faktiskt skrämmande.

”Jag kunde bara inte acceptera att en dum drink hade förmågan att döda min friska make. Jag började göra min egen forskning och fann hur illa dessa drycker verkligen är. Jag fann att dessa drycker redan var förbjudna i många norra europeiska länder.”

”Jag lärde mig att, de redan stora mängderna koffein och socker i dessa drycker, så bryter även Guarana ner sin egen form av koffein. Jag lärde mig att Taurine också i dessa drycker har orsakat hjärnskador i labbråttor. Jag lärde mig att flera Major League Baseball-lag har förbjudit sina spelare att dricka energidrycker men dessa organisationer hade svårt att genomdriva detta förbud eftersom det inte är ett olagligt ämne.”

”Jag har lärt mig att DOD (försvarsdepartementet) avskräcker vår militär från att dricka dessa drycker som konsumeras av våra trupper.”‘

Posted by Cassondra Carbajal Reynolds on Tuesday, 6 December 2016

”Att min mans död inte var meningslös”

För Cassondra är Johns förlust en smärta som aldrig kommer att försvinna. Hennes barn måste växa upp utan sin far och hon måste leva utan sin partner.

”Smärtan manifesterar sig på olika sätt med varje son”, sa hon.

”Helgdagar, födelsedagar, skolhändelser är fortfarande så svåra. Min själ känns tom och hälften av mig är borta. Om genom att dela vår historia förhindrar åtminstone en person att ta en energidryck, kan jag åtminstone känna att min mans död inte var meningslös.”

Vila i fred, John. Världen kan vara en bittert grym plats ibland. Hjälp oss att få Cassondras ord där ute genom att sprida detta på Facebook. Du vet aldrig när du kan rädda ett liv.