Man misshandlade kvinna på öppen gata – då dök 3 hjältar i 60-årsåldern upp: ”Hann inte fundera”

En man i 35-årsåldern slog en kvinna mitt på gatan i Göteborg. Då ingrep tre män i 60-årsåldern och lyckades få mannen gripen, skriver GP.

Strax efter klockan 07.00 på torsdagsmorgonen inträffade en kvinnomisshandel på Linnégatan i Göteborg.

Mansskugga, avspärrning
Foto: Shutterstock/ Janerik Henriksson/TT

GP har pratat med en man i 60-årsåldern som var inblandad i händelsen. Han satt och fikade med sina vänner när de plötsligt såg en man slå en kvinna på andra sidan gatan.

– Jag såg det inte själv, men min kompis springer då över och konfronterar den här mannen, varpå mannen svarar med att putta till min kompis så kraftigt att han flyger ut på gatan och nästan blir överkörd.

Stoppade kvinnomisshandel

60-åringen sprang då över gatan för att hjälpa till att konfrontera mannen som först slagit en kvinna och sedan knuffat hans kompis.

– När jag kommer över svarar han med att ge mig ett stenhårt knytnävsslag i bröstet och då brottar jag ner honom. En annan kompis springer också över och hjälper mig att hålla fast honom.

Mannen försöker att slita sig men allt fler på gatan kommer och hjälper till. Mannen uppskattar att de höll fast den misstänkte gärningsmannen i fem minuter innan polisen kom till platsen och kunde gripa honom.

Anmälan om misshandel

Polisen omhändertog mannen, som var i 35-årsåldern, enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och har upprättat en anmälan om misshandel.

Männen tvekade aldrig på att ingripa.

– Vi brukar sitta där och dricka kaffe på morgonen, både tjejer och killar, och för mig var det självklart. Jag hann inte ens fundera, säger han.