Mannen bad kund hålla avstånd på grund av smittorisk – blev slagen i ansiktet

Att hålla avstånd från sina medmänniskor har aldrig varit så viktigt som nu under coronakrisen. Men det är inte alltid helt lätt.

Det blev en 67-årig man varse i matbutiken. När han bad en annan kund om att hålla avstånd slutade det i en misshandel.

Det var nu i helgen som en 67-årig man från Ølby söder om Köpenhamn besökte sin lokala Aldi-butik för att handla.

I butiken var en annan kund väldigt närgången och 67-åringen bad honom att hålla lite avstånd på grund av coronaviruset och risken för smitta, vilket Sjællandske var först med att rapportera.

Tyvärr var önskemålet ingen hit.

Den närgångna mannen började skrika efter 67-åringen och väl framme i kassan eskalerade bråket. Mannen började slita och dra i 67-åringen och när han försökte freda sig började mannen att filma.

Foto: TT/ Shutterstock

Till slut fick 67åringen nog och valde att lämna butiken. Men han hann inte mer än till utgången förrän han fick ett knytnävsslag i ansiktet. Slaget träffade så illa att han föll omkull och miste medvetandet för en stund.

Samtidigt flydde den andra mannen från platsen.

Polisens presstalesperson, Martin Bjerregaard säger till tidningen Sjællandske att det är helt klart att det begåtts våld och att både 67-åringen själv och personal och kunder inne i butiken kan bekräfta det.

Han säger också att det inte råder någon tvekan om att det här handlar om 67-åringens önskan om ett visst avstånd.

– Det är ett corona-ärende. Jag kan inte se någon annan anledning till konfrontationen.  Det är viktigt man håller avståndet till varandra även inne i matbutiken, säger han till Sjællandske.

Enligt vittnen är mannen känd i området. Men polisen söker honom fortfarande.

Enligt uppgifter till polisen ska han vara mellan 40 och 45 år gammal, runt 180 centimeter lång och ”rödmosig i ansiktet”. 

Att hålla avståndet är det minsta vi kan göra för varandra. Eller vad säger du?

Dela artikeln om du vill att fler ska tänka sig för, även i matbutikerna.