Mannen dör bara 48 timmar efter att ha drabbats av köttätande bakterier i Florida – nu vill dottern varna andra

.

En man från delstaten Tennessee i USA har avlidit 48 timmar efter att ha fått köttätande bakterier medan han var på resa till Florida för att besöka sin dotter.

Cheryl Bennett Wiygul tog till Facebook för att förklara hur hennes pappa, Dave Bennett, gav efter till Vibrio vulnificus, och utfärdar nu en varning som hon anser att folk bör beakta, vilket även medier som CBC News och People har rapporterat om.

”Köttätande bakterier låter som en urban legend, en vandringssägen. Låt mig försäkra er om att det inte är det. Det tog min fars liv. Det här är så rått och personligt för mig att jag inte vill skriva om det, men om jag kan hjälpa en person, så är det värt det”, skriver hon.

Enligt Cheryl hade hennes far cancer och hans immunförsvar var nedsatt som en följd av detta. Under en resa till Florida tillbringade han och resten av Cheryls familj tid i vattnet nära Crab Island. Vädret var bra och familjen var tillsammans: allt verkade bra.

Innan hennes föräldrars besök hade Cheryl hört talas om ett fall där en 12-årig tjej hade drabbats av bakterier genom ett öppet sår och som började äta hennes kött. Hon medger dock att hon inte ville tro det.

”Mina föräldrar kom ner för att stanna hos mig i Florida ungefär en vecka efter att inlägget om en 12-årig flicka som drabbats av bakterier som förvandlades till nekrotiserande fasciit (köttätande bakterier) i Destin började cirkulera. Jag ville inte tro det,” står att läsa i hennes inlägg.

”Min familj älskar att vara i vattnet. Okaloosa County publicerades en artikel med titeln ”Rumour Control” som svar på posten och som verkade dämpa allas rädsla. Flickan hade ett sår på benet så jag kände då att jag inte borde gå i vattnet med sår. Jag undersökte det lite. När mina föräldrar kom till stan var jag fanatisk om Neosporin och flytande bandage”.

”Min pappa hade inga öppna sår. Han hade ett par ställen som var praktiska taget läkande små repor på hans armar och ben som jag försäkrade mig om var superförseglade. Min mamma slog in honom religiöst i solskydd. Vi tog till försiktighetsåtgärder och allt var bra, tänkte jag”.

Flesh Eating Bacteria sounds like an urban legend. Let me assure you that it is not. It took my Dad’s life. This is so…

Posted by Cheryl Bennett Wiygul on Wednesday, 10 July 2019

Tyvärr drabbades dock Dave Bennett av potentiellt dödliga bakterier. Vid 4:00 på lördag morgon – 12 timmar efter att han hade varit i vattnet – vaknade han med feber, frossa och kramper.

Därefter utvecklade han smärta i benen och en fruktansvärt svullen svart fläck på ryggen. Bennett var snart på sjukhus och satt på antibiotika. Fler fläckar började dyka upp på hans hud. På söndagen hade han dött.

”Det fanns inga varningar för bakterier på någon strand eller park vi gick till”, skriver Cheryl. ”De gör efter rådgivning för höga bakterier men det fanns ingen. Jag skulle aldrig ha tagit min pappa i vattnet om det fanns något som varnade för bakterier, men det skulle ha varit för att jag inte ville att han skulle få magvirus, inte för att jag trodde att det skulle döda honom.”

There will forever be a missing piece of our family but thank God for giving him to us, for this last week we all had…

Posted by Cheryl Bennett Wiygul on Sunday, 7 July 2019

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, lever Vibriobakterier i vissa kustvatten och finns i högre koncentrationer mellan maj och oktober. Vibrio ligger bakom så många som 100 dödsfall i USA varje år, enligt USA:s nationella folkhälsomyndighet CDC.

Våra tankar och böner går till Cheryl och hennes familj. Vi är hemskt ledsen för er förlust.

Snälla hjälp oss att sprida Cheryls varning om denna potentiellt dödliga bakterie genom att dela hennes inlägg på Facebook. Man vet aldrig om en delning kan rädda liv.