Mannen gav igen mot myndigheten – betalade tillbaka med 300 000 mynt

Nick Stafford från amerikanska Virginia skulle bara ta reda på hur han skulle registrera sin nya bil.

Det visade sig vara lättare sagt än gjort – och i jakten på svar från DMV, den amerikanska motsvarigheten till Transportstyrelsen, blev Nick omdirigerad fram och tillbaka i olika telefonköer där han fick sitta i all oändlighet och vänta.

Efter att ha tagit kontakt med domstolen fick Nick så småningom ett direktnummer till det lokala DMV-kontoret, men när inte heller det fungerade så brast det. Han fick helt enkelt nog – och bestämde sig för att ge igen med samma mynt.

Efter upprepade telefonsamtal fick Nick Stafford visserligen svar på sin fråga om bilregistreringen, men det hela hade nu gått så långt att han ville statuera ett exempel för att få myndigheter att vara mer tillmötesgående mot medborgarna. 

– Om de ska vara till besvär för mig så ska jag vara till besvär för dem, säger Nick Stafford till Bristol Herald Courier.

Efter att ha dragit trafikmyndigheten till domstol i syfte att få tag på alla direktnummer till de olika DMV-kontoren var det så dags att ödsla deras tid, precis som de hade ödslat hans. 

Och då passade det ju alldeles utmärkt att Nick precis skulle betala in skatt till trafikmyndigheten för två bilar.

Bildkälla: Bristol Herald Courier

Skatten låg på nästan 3 000 dollar, cirka 27 000 svenska kronor, och Nick hade nu sin chans att ta revansch efter fejden med myndigheten.

Han växlade därför in pengarna till mynt i minsta möjliga valör – och började lasta.

Bildkälla: Bristol Herald Courier

Fem skottkärror, elva medarbetare och fyra timmars arbete senare stövlade Nick in på det lokala DMV-kontoret för att betala sin skatt.

Han gjorde det med 300 000 mynt – som totalt vägde över 700 kilo.

Bildkälla: Bristol Herald Courier

Myndigheten? De hade inget annat val än att sätta sig och räkna – ett arbete som tog 12 timmar.

Se klippet där Nick betalar sin skatt i mynt:

Dela vidare till någon som skulle kunna hitta på en sådan här klockren hämnd!