Mannen lämnar 15 000 mynt på gatan och ställer upp dold kamera – titta nu på vad som fångas på film

Vad skulle du göra om du hittade 15 000 mynt på marken och ingen ägare syntes till? Det ville Jamal McMurran och Lana Mesic ta reda på. Som ett socialt experiment placerade de ut 15 000 kronor i mynt på en vanlig gångväg i London. För att se hur folk reagerade satte de upp en dold kamera, och reaktionerna var allt annat än de hade förväntat sig. 

När konstnären Lana Mesic var på besök i London förra veckan valde hon att hyra ett rum hos Jamal McMurran via AirBnB. Lana hade nyligen tjänat 15 000 i mynt genom en konstinstallation, men istället för att släpa med pengahögen hem till Kroatien ville hon göra något minnesvärt med pengarna. 

Tillsammans med Jamal kom hon fram till att hon skulle använda pengarna till ett socialt experiment. Sagt och gjort så la de ut pengarna i en hög längs kanalen där många fotgängare och löpare passerar. 

Jamal delade med sig av det hela på Twitter, där skrattfesten blev ett faktum när de fick se filmen som visar folks reaktioner. 

Twitter @JHM_UK

Vissa stannade och tog lite växel till kaffet, bara lite gör ju inget, eller?

Twitter @JHM_UK

Andra hämtade sina vänner för att plocka på sig.

Twitter @JHM_UK

Många passerade och tittade fundersamt utan att ta någonting, men till slut…

Tweet @JHM_UK

 

…tog det slut på det roliga. Summa summarum: vissa tvekar inte att plocka på sig när pengar ligger framme, eller misstänker något konstigt för den delen. Se alla bilder inklusive filmsnuttar från testet på Jamals Twitter.

Jamal och Lana offrade mynten som ett socialt experiment och roades av att se resultatet. De här bilderna fick åtminstone mig att le, dela gärna för att roa andra.