Mannen stal 98-åriga kvinnans plånbok. Nu vill polisen ha hjälp att hitta honom.

Helt iskall går mannen fram och stjäl den 98-åriga kvinnans plånbok. Nu vill polisen ha hjälp att hitta tjuven, som slog till på tisdagen den 5 april i Luthagens Livs i Uppsala. – Det är en allvarlig händelse. Det här visar på stor feghet hos tjuven, som ger sig på en så gammal och försvarslös person. Vi behöver allmänhetens hjälp och hoppas på att få in tips i ärendet, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen i Uppsala, till Brottsplats Sverige.

Tjuven valde ut sitt offer, en 98-årig kvinna, när hon var i affären för att handla mat. Efter flera försök lyckads den oidentifierade mannen sno åt sig den gamla damens plånbok, samtidigt som övervakningskameran fångar den fräcka stölden.

Mannen stoppar plånboken i sin ficka och går ut från butiken. Där tar spåren slut och nu vädjar polisen till allmänheten om tips, så att de kan identifiera mannen.

Hänsynslöst och och fult gjort!

Publicerat av Brottsplats Sverige den 5 maj 2016

– Det är en allvarlig händelse. Det här visar på stor feghet hos tjuven, som ger sig på en så gammal och försvarslös person. Vi behöver allmänhetens hjälp och hoppas på att få in tips i ärendet, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen i Uppsala, till Brottsplats Sverige.

Hjälp gärna till att dela detta vidare så att polisen kan få fast denna fräcka tjuv.