Mannen var redo att hoppa från bron. Men 16-åringens ord förändrade allt. Nu hyllas Jamies insats av tusentals.

På sin väg till affären fick den 16-årige pojken syn på en man som stod redo att hoppa från en bro. Han gick snabbt fram till mannen och sa tre enkla ord som förändrade allt. Nu hyllas hans insats av tusentals på Facebook.

16-årige Jamie var på väg till affären när han plötsligt hajade till. Han hade fått syn på en man i 30-årsåldern som stod redo att hoppa från en bro. Jamie blev självklart chockad men tvekade inte en sekund. Han gick fram till mannen och frågade ”Hur mår du?”

Mannen svarade inte, men Jamie kunde se att han hade tårar i ögonen. Han bad mannen att komma ner från kanten och i stället sätta sig med honom på trottoaren nedanför. Och till sist gav mannen med sig och kom ner.

Jamie och mannen satt sedan och pratade en lång stund om vad det var som tyngde mannen och fått honom att ställa sig på bron. Efter en stund var Jamie tvungen att gå och bad då om att få ringa efter en ambulans. Mannen vägrade och bad Jamie låta bli, han ville bara promenera runt en liten stund till i ensamhet. Men Jamie stod på sig och ringde efter en ambulans som kom och hjälpte mannen.

Tre månader senare fick Jamie ett sms från mannen han hade hjälpt på bron. Han berättade att hans fru var gravid med en pojke. De skulle döpa sonen till Jamie. Mannen berättade också att precis när Jamie upptäckt honom hade han varit redo att hoppa, men Jamies ord – ”Hur mår du?” – hade fått honom att ändra sig.

Jamie förstod inte riktigt hur dessa tre enkla ord kunde förändra allting, varpå mannen svarade: ”Föreställ dig att ingen tidigare frågat dig hur du mår”.

Berättelsen är hämtad från Humans of Dublin och inlägget om Jamie och mannen har redan gillats av över 43 000 och delats av drygt 5 000. Jag förstår verkligen varför. Jamie är en sann hjälte och tre enkla ord kan verkligen förändra livet för en annan människa.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

”I was just on my way to the American sweet shop to buy some Gatorade, when I saw this guy in his 30s sitting on the…

Posted by Humans of Dublin on den 3 augusti 2015

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: