Marcus Oscarsson avslöjar: Här är hemliga kopplingen mellan Annie Lööf – och Jimmie Åkesson

Det finns en hemlig koppling mellan Centerpartiets Annie Lööf och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Detta menar TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson som förklarade detta i Nyhetsmorgon nyligen.

 

”Marcus svarar och förklarar” är en populär programpunkt i Nyhetsmorgon. Då brukar den politiske expertkommentatorn Marcus Oscarsson komma med nya spaningar och infallsvinklar på det politiska klimatet – både i Sverige men också i utlandet.

Under valet blev det förstås väldigt mycket om svensk inrikespolitik för Oscarsson, men på senare tid har fokuset handlat alltmer om USA, Donald Trump och det kommande valet till Europaparlamentet.

Men det hindrar inte den gode Oscarsson från att fortsätta med sina inrikespolitiska spaningar.

När Oscarsson gästade Nyhetsmorgon och programledaren Jenny Strömstedt i helgen hade han med sig ett eget avslöjande – som innefattade två partiledare som är motståndare till varandra. Nämligen Centerns Annie Lööf och SD:s Jimmie Åkesson.

Foto: TV4

– Jag kan också i dag avslöja en hemlig koppling faktiskt, som hittills varit okänd mellan Jimmie och Annie, säger Oscarsson i TV4.

STOCKHOLM 20180925 Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) och Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C) vid riksmötets öppnande. Foto: Henrik Montgomery / TT

Oscarsson säger att han tror att Lööf inte känner till detta sedan tidigare – och det innefattar ungdomsförbundet Centerstudenter. Där kunde man tidigare beställa en tröja med namnen ”Kristersson Lööf 2018”.

– Lite grann som amerikanska presidenter brukar ha en sån slogan.

När C gjorde upp med regeringspartierna S och MP samt L om Januariavtalet så försvann plötsligt möjligheten att beställa tröjan med namnen på Moderatledaren Ulf Kristersson och Lööf.

– Sidan finns inte längre. Men man kunde under några timmar beställa tröjan.

Enligt Oscarsson försökte då Jimmie Åkesson beställa hem tröjan.

Se hur det gick för honom i klippet här nedanför där Marcus Oscarsson förklarar det hela några minuter in:

DELA gärna vidare om du också uppskattar Marcus Oscarssons pedagogiska analyser i Nyhetsmorgon.