Foto: TV4/TT

Marcus Oscarssons sorg – tidigare kollegan Gunnar Seijbold död i coronaviruset: ”Var alltid så glad och pigg”

Han var en omtyckt och väldigt ansedd fotograf som bland annat fotat USA:s dåvarande president Barack Obama.

Gunnar Seijbold insjuknade i det nya coronaviruset i början av april. På lördagen gick han bort, 65 år gammal, skriver Expressen.

”Han var alltid så glad och pigg. Skojade med alla och skrattade ofta”, skriver TV4:s Marcus Oscarsson på Facebook.

Foto: Maja Suslin/TT

TV4:s politiske expertkommentator minns Seijbold. I ett långt och uppmärksammat inlägg på Facebook skriver han öppenhjärtigt om saknaden efter den mycket aktade fotografen.

”Den första jag personligen känner som gått bort pga viruset”, skriver Marcus Oscarsson inledningsvis.

Fotografen Gunnar Seijbold död – blev 65 år

I helgen kom det sorgliga beskedet att den mycket välrenommerade fotografen Gunnar Seijbold avlidit till följd av covid-19, 65 år gammal, skriver Expressen.

Seijbold var verksam bland annat vid kvällstidningarna Aftonbladet och Expressen – men också på Regeringskansliet. Oscarsson förklarar att han var officiell fotograf vid ordförandeskapet i EU år 2009.

”Jag läste en text om att viruspandemin kan bli så omfattande att nästan alla i Sveriges befolkning kommer att känna någon som gick förlorad under pandemin. Nu har det hänt mig – jag jobbade med Gunnar Seijbold under en period”, skriver Oscarsson.

Han minns sin förre kollega med fina ord. I ett uppmärksammat inlägg på Facebook skriver TV4-kommentatorn om saknaden – och de goda minnena.

Den första jag personligen känner som gått bort pga viruset:FOTOGRAF GUNNAR SEIJBOLD HAR VANDRAT VIDARE TILL FÖLJD AV…

Gepostet von Marcus Oscarsson am Sonntag, 26. April 2020

”Han var alltid så glad och pigg. Skojade med alla och skrattade ofta. Aldrig hörde jag honom bli arg eller säga något ont ord om någon annan. Han var otroligt skicklig som fotograf och hans yrke tog honom hela vägen till Vita Huset där han fick fotografera President Obama och Statsminister Reinfeldt 2009”, skriver Oscarsson.

Pressfotografen Gunnar Seijbold blev 65 år.

”Farväl på din resa ovan molnen Gunnar. Nu får himlens änglaskara en fantastisk fotograf. Tankarna går till sonen Kalle, familjen, anhöriga, vänner och bekanta”, skriver Oscarsson.

I skrivande stund har 2 194 personer har avlidit till följd av covid-19 i Sverige. Våra tankar går till alla drabbade och deras närmaste. Såsom Oscarsson påminner oss om på sin Instagram: ”Bakom varje siffra finns en ovärderlig människa med familj, vänner och ett helt liv. Varje liv är fantastisk. Varje liv är ovärderligt. Det får aldrig glömmas”.

Tack för dina fina ord i dessa svåra tider, Marcus.