Marcus Oscarssons starka hyllning till Greta Thunberg – inlägget delas nu av 10 000-tals

.

Marcus Oscarssons hyllning till Greta Thunberg har redan fått 10 000-tals delningar på Facebook.
Här är TV4-expertens känslosamma ord om den 16-åriga klimataktivisten.
– Greta är inte bara på väg att bli den mest kända och mäktigaste svensken idag – utan även en av de mest kända och mäktigaste svenskarna någonsin. Detta alldeles oavsett vad du och jag tycker om den saken, skriver Marcus Oscarsson på sin Facebook-sida

TV4:s expertkommentator Marcus Oscarsson har i flera år varit populär bland tittarna för sina skarpa analyser av det politiska läget. Kanske är det för att han är så tydlig och bra på att förklara saker och ting som gjort honom så populär.

Vid sidan av sina insatser i tv-rutan, där Oscarsson framför allt syns på helgen i Nyhetsmorgon, har han även prisats med prestigefyllda ”Djurskyddspriset” i våras.

”Det känns jätteroligt att ha fått det här priset och det gör mig väldigt glad. Jag älskar inte bara hundar utan även andra djur och det känns så viktigt att vi tar hand om våra djur på bästa sätt. Inte bara i Sverige utan i hela världen. Allt från hundar och katter till elefanter, delfiner och fåglar, ja alla djur i hela världen bör behandlas med omtanke och värme och därför är det fint att se att allt fler engagerar sig och vill jobba för att djuren ska få det bättre”‚ sa Marcus Oscarsson då efter utmärkelsen.

På Instagram lägger Oscarsson ofta upp bilder tillsammans med sin fina hund!

Men nu är det inte djurskyddsfrågor som är på tapeten – utan klimatet och framför allt: Greta Thunberg.

Greta Thunbergs tal i New York

Den svenska 16-åringen är just nu i New York där hon bland annat deltar i FN-möten om klimatet tillsammans med världens ledare. Hennes gripande tal under söndagen har fått många att reagera – och nu skriver även Oscarsson om hennes starka engagemang i USA.

Greta Thunberg i tårar – under gripande talet i FN: ”Ni har stulit min barndom!”

Oscarssons starka inlägg om Greta

Oscarsson skriver i sitt Facebook-inlägg, som delades innan Thunbergs tal och som gillas av tiotusentals svenskar, att Greta nu är på väg att bli en av de mest kända och mäktigaste svenskarna någonsin.

”Detta alldeles oavsett vad du och jag tycker om den saken. Detta alldeles oavsett vad herre x tycker (för det är oftast en herre), i svenska orten y som så fort Greta kommer på tal omgående framhåller att hon borde stanna hemma i Sverige och gå i skolan och vara som alla andra och helst hålla babblan. Hålla klaffen och sitta still. Veta hut”, skriver Oscarsson på Facebook.

Oscarsson tycks ryter ifrån mot tonen i kommentarsfälten när det gäller just Greta. TV4-experten har flera gånger talat om vikten av att hålla god ton i just sociala medier.

”Sen lägger herre x ofta till att hon inte är riktigt frisk, att hennes föräldrar inte är det heller och att det är någon PR-byrå på en bakgata i Stockholm som ligger bakom allt och att någon vuxen talar om för henne vad hon ska säga”, skriver Oscarsson.

Och fortsätter:

”Ja i så fall – snälla – kan någon be en vuxen tala om för mig också vad jag ska säga. För om allt är så enkelt så borde ju vem som helst fixa detta. Eller är det helt enkelt så att Greta är helt flipping otroligt framgångsrik och dessutom inte ens gör detta för egen vinnings skull.”

Inlägget har i skrivande stund fått över 60 000 gilla-markeringar på Facebook och nästan 10 000 delningar. Här kan man läsa det i sin helhet:

SAMTIDIGT I NEW YORK – HELT FLIPPING OTROLIGTGreta träffar Angela Merkel in the Big Apple. Merkel är världens…

Posted by Marcus Oscarsson on Monday, 23 September 2019

Dela gärna vidare inlägget om du står bakom Marcus Oscarssons budskap.

TV: Greta Thunbergs klassiska citat

Se även: 16-åriga Gretas omtalade tal i FN: