Marie, 66, blev terrordådets femte dödsoffer – här är fina hyllningen

Läraren Marie Kide, 66, från Trollhättan är det femte dödsoffret i terrorattacken i Stockholm.

Hon vårdades på sjukhus, men avled av skadorna under fredagen.

Marie var politiskt aktiv i Miljöpartiet – nu hyllas hon av partiets språkrör.

 – Jag träffade Marie Kide senast när jag besökte hennes skola i Trollhättan. Det var så tydligt att hon var en lärare som fick och gav eleverna respekt, trodde på dem och gav dem kraft att tro på sig själva, skriver Gustav Fridolin.

Polisen gick under fredagen ut och bekräftade dödsfallet. 66-åriga Marie Kide avled på morgonen den 28 april. Hon blir det femte dödsoffret i terrordådet.

Marie Kide arbetade som lärare på skolan Kronan i Trollhättan. Hon var även politisk aktiv för Miljöpartiet som de grönas ledamot i utbildningsnämnden i Trollhättans kommun.

Partiets språkrör skickar nu en fin hyllning till sin partikamrat.

– Jag träffade Marie Kide senast när jag besökte hennes skola i Trollhättan. Det var så tydligt att hon var en lärare som fick och gav eleverna respekt, trodde på dem och gav dem kraft att tro på sig själva. Marie blev det femte dödsoffret efter attacken på Drottninggatan i Stockholm. Våra tankar är idag med Maries elever, nära och partikamraterna lokalt i Trollhättan. Det är människor som Marie som på riktigt bygger Sverige. Hon är saknad, skriver Gustav Fridolin i ett pressmeddelande.

Isabella Lövin skickar även omtanke till familjen.

– Våra tankar är med familjen, anhöriga och Maries kollegor och elever som nu mist en stark positiv kraft i skolan. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig, skriver Isabella Lövin. 

Alla tankar går till de anhöriga och de drabbade. 

Publicerad av Newsner, gilla gärna