Marie Fredrikssons glädjebesked – tillbaka med ny jazzlåt och det låter magiskt

För ett år sen tvingades Marie Fredriksson ställa in Roxettes världsturné. 

Men artisten trotsar sjukdomen – och är nu tillbaka till fansens stora glädje. 

I dag den 30 maj – på sin 59-årsdag bjuder artisten på en helt ny jazzlåt. 

Marie Fredriksson släppte sitt senaste soloalbum 2013 och 2015 kom hennes självbiografi Kärleken till livet. 

Men i början av förra året, efter 1,5 år av turnerande med Roxette, tvingades hon kasta in handduken. Tillsammans med kollegan Per Gessle förklarade den världskända duon att Fredrikssons läkare gett henne rådet att ställa in resten av turnén. 

– Jag är särskilt stolt och tacksam över att ha kommit tillbaka efter min sjukdom 2009 och spelat oss ytterligare några varv runt jorden! Nu är turnerandet över för min del och jag tackar vår fantastiska publik som varit med på hela resan, sa Marie i ett pressmeddelande då.

Men Fredriksson är inte den som ger upp. Efter att ha kollapsat i badrummet 2002 fick hon diagnosen hjärntumör – och 2005 friskförklarades hon och återvände till musiken. 

”Sedan beslutet att helt lägga ner turnélivet har Marie hittat tillbaka till en oerhört kär gammal vän: jazzmusiken”, står det i pressmeddelandet. 

– Detta är något jag längtat efter en lång tid, och det känns rätt att göra det nu. Jazzen och bluesen har alltid betytt mycket för mig, och jag älskar denna låten, säger hon i ett pressmeddelande. 

Hur det låter? Magiskt så klart! Lyssna själv. 

Dela om du också älskar Marie Fredrikssons röst! 

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna