Marina och hunden Rosa var ute på promenad – blev misshandlade av killgäng: ”Jag fick panik”

Gärningsmän skakar om promenaderna i Göteborg.

Marina Svenningsson, 49, och hennes hund blev misshandlade under en promenad. 

Kort efter det utsattes även Marinas vännina som också var ute med hunden – hon blev knivskuren.

En kväll i juni var Marina Svenningsson ute på en promenad längs Göta Älv norr om Göteborg med sin hund Rosa.

Blev misshandlade

Det är då ett gäng killar ska ha gått fram och misshandlat både Marina och hennes hund, enligt Aftonbladet.

Gänget ska ha sparkat på Rosa och Marina ska ha skrikit åt henne att springa hem. Sedan blev allt svart. Marina vaknade sedan upp och Rosa var inte där.

– Jag fick panik för jag visste inte var hon var, men när jag kom hem satt hon utanför huset och bara skakade. Hon är en stor och gammal hund. Jag har aldrig sett henne så rädd.

Marina kördes till sjukhuset av polis men fick komma hem samma dag på grund av lindriga skador. Det blödde från näsan och hon hade bland annat ont i käken. Hunden Rosa togs till veterinär för att se att allt såg okej ut.

Bilden är en genrebild och har inget med personen och hunden i texten att göra. Foto: Shutterstock

Efter händelsen: ”Nu får det vara nog”

Marina polisanmälde händelsen och belyser nu för Aftonbladet om hur viktigt det är att detta kommer ut. Marina är själv rädd för att gå ut med hunden efter detta och några veckor senare ska även en väninna till Marina blivit attackerad i Lilla Edet. Väninnan blev påhoppad av några yngre killar som ska ha knivskurit henne när de blev nekade en cigarett.

– Först ville jag inte prata om det men nu känner jag att det måste ut. Nu får det vara nog. Inga fler kvinnor ska känna sig otrygga när de är ute och går med sina hundar, säger Marina till Aftonbladet.

”Det är bedrövligt”

På sociala medier har händelsen spridits där folk uttrycker oro och rädsla för att gå ut med sina hundar och att det ska ha varit fler kvinnor som haft liknande problem under sina promenader. Tillförordnad kommunchef i Lilla Edet, Leif Gardtman, berättar att många av kvinnorna är så pass rädda att de inte vill prata om det.

– Jag vill gärna veta mer för att kunna undersöka om det är några specifika platser som vi ska bevaka extra noga. Jag tycker att det är bedrövligt om de känner sig otrygga, säger Leif Gardtman till Aftonbladet.

Polisen har satt sig in i ärendet och letar efter gärningsmännen.

Sprid gärna vidare för att upplysa händelsen och visa att ni står bakom Marina och Rosa. Man ska inte behöva vara rädd för att gå ut med sin hund på promenader!