Mark Levengood till rasande attack: ”Idioter”

.

Mark Levengood har fått nog.
Nu sätter den folkkäre tv-profilen ned foten.
– Idioter, skriver han i ett uppmärksammat inlägg på Instagram. 

Mark Levengood, 55, är en av Sveriges mest profilerade programledare. I flera decennier har han fått tunga uppdrag då han bland annat lett stora SVT-produktioner som Melodifestivalen, sändningarna från det kungliga bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel 2010 samt Victoriadagen. Han har också hunnit med och varit sommarvärd i radions P1 hela sex gånger.

Den Finlandsfödde författaren och tv-profilen kom till Sverige som 19-åring och träffade sin make, kände skådespelaren och författaren Jonas Gardell 1986. De har i många år varit ett av Sveriges mest omskrivna par.

Engagerad utanför tv-rutan

Men Levengood har länge varit engagerad i flera frågor utanför tv-rutan.

Foto: Anders Henrikson/Wikimedia commons

Hans engagemang i svenska Unicef, FN:s barnfond, är vida känd. I över tio år har Levengood varit engagerad som Unicef-ambassadör och kämpat för barnens rätt i världen.

Nu går han ut i ett uppmärksammat inlägg på Instagram och ryter ifrån ordentligt.

– Var femte minut för ett barn i mässling, medan idioter motarbetar vaccin. Nu får det räcka! skriver Mark på Instagram.

Han fortsätter i klippet:

– Jag är så trött på vaccinmotståndare. Medan de håller på och tjafsar så dör ett barn var femte minut i mässling. Man blir ju helt tokig. Min mormor brukade alltid säga att, saliga äro de korkade, ty de skola flyta när floden kommer, säger Mark Levengood.

Han uppmanar sina följare att ta ställning för vaccinet.

Håller du med Mark om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: 8 starka citat av Leif GW Persson