Markoolio bryter tystnaden – efter tunga hälsobeskedet

Han tvingades ställa in allt i vår – efter att ha drabbats av utmattning.
Nu bryter Marko ”Markoolio” Lehtosalo tystnaden.
På sociala medier har han nu lagt upp en bild där han leende poserar – och får massor av kärlek tillbaka från radiolyssnarna.

Det var i förra veckan som radioprofilen och artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 45, meddelade att han skulle ta en paus.

Det hektiska schemat under hösten hade dessvärre lett till utmattning för artisten, som bland annat gjorde en stor spelning i Globen i december. Efteråt lade han ut den här bilden tillsammans med artistkollegan Lasse Berghagen som gästade showen.

”Ibland ringer han eller skickar ett mess bara för att kolla läget. Här checkar han till mig eftersom jag var heeeelt slut efter giget i globen som han förgyllde med sin närvaro”, skrev Markoolio då och hyllade den förre allsångsledaren med ett hjärta.

Markoolio, som till vardags är programledare på radions Rix Morronzoo kommer att ställa in alla jobb under våren, för att fokusera på att återhämta sig.

”Vår favorit och MorronZoo-kompis Marko Markoolio Lehtosalo mår inte så bra. Han är helt utmattad efter hösten och har ställt in alla vårens jobb för att kunna återhämta sig. Ge din kärlek till honom här så välkomnar vi honom med öppna armar när han är redo”, skrev Rix Morronzoo-kollegorna Roger Nordin och Laila Bagge i sociala medier.

Nu har Markoolio själv för första gången sedan beskedet om hans timeout skickat en hälsning till alla radiolyssnare och fans. I ett inlägg som publicerats både på hans Facebook- och Instagramsida på måndagen poserar en leende Marko framför kameran.

Dagens snyggaste finska outfit. 🇫🇮@sastaclothing @sako_international @normaammo @huntedcook

Posted by Markoolio on Monday, January 20, 2020

I kommentarsfältet är det många följare och vänner som skickar hälsningar till Markoolio.

”Hoppas du mår bättre nu!” skriver en lyssnare i kommentarerna på hans Instagram.

STOCKHOLM 20180613 Marko ?Markoolio? Lehtosalo vid presentationen av årets sommarvärdar för P1:s radioprogram Sommar under en pressträff i Berwaldhallen i Stockholm. Foto: Vilhelm Stokstad / TT kod 11370

En annan skriver: ”Bra att stanna upp och njuta av livet ha det bäst mannen”.

”Jakten och skogen är bästa meditationen”, skriver en annan lyssnare.

”Krya på dig och kom igen starkare än innan”, skriver en annan person till Markoolio.

Många skriver också glada tillrop som ”ta hand om dig”, ”lycka till med återhämtning!” och ”skönt å se dig på benen igen”.

Här kan man läsa mer om utmattningssyndrom på 1177 Vårdguidens hemsida.

Fick gästa Kung Skifs show på Göta Lejon i dagarna tre. Stor ära. ❤️ #oogachakka

Posted by Markoolio on Wednesday, October 12, 2016

Krya på dig, Markoolio! Dela gärna inlägget och skriv en hälsning till artisten och radioprataren du också.

TV: Björn Skifs genom tiderna