Martin Timell får mångmiljonbelopp av TV4 enligt uppgifter – krävde tre årslöner

Martin Timell fick lämna TV4.
Nu får tv-profilen ersättning av kanalen – på mångmiljonbelopp.
Detta enligt uppgifter som presenteras i tidningen Expressen.
Så här mycket pengar kan Timell få av kanalen.

”Äntligen hemma”-profilen fick lämna TV4 hösten 2017 i samband med anklagelser om övergrepp. Timell nekade till anklagelserna och friades sedan för brott av både tingsrätten och hovrätten.

I somras gick tv-profilen ut och krävde ersättning av den tidigare arbetsgivaren. Martin Timell ville då ha det kontrakterade programledararvode för åren 2017-2020 – tre årslöner, uppgav Medievärlden.

– Jag kan bekräfta att jag och en kollega företräder Martin Timells bolag Timelleri AB. TV4 har vägrat att göra upp och vi har därför beslutat att vidta rättsliga åtgärder. Eftersom det finns en skiljeklausul i kontraktet mellan parterna påkallar vi skiljeförfarande, sade advokat Torgny Wetterberg till Medievärlden i juni.

Foto: TT

Timell har tidigare talat ut om uppbrottet.

– Jag har blivit så oerhört illa behandlad av TV4-ledningen. Från sekunden då jag fick sparken via media, och via ett mail som kom från en TV4-chef ungefär samtidigt, så har jag inte hört ett knyst ifrån dem. Vilka chefer beter sig så?, sade han i våras i Dagens Media.

Nu uppger tidningen Expressen att TV4 kommer att tvingas betala totalt 8,9 miljoner kronor till Timell för utebliven lön. Enligt tidningens uppgifter, som ännu är obekräftade, ska Stockholms Handelskammares skiljedomsinstitut ha kommit med ett beslut i frågan.

Martin Timell själv hänvisar till sina advokater, men tillägger att han kan prata om det ”vid ett senare tillfälle”.

TV4:s presschef Charlie Forsberg uppger följande:

– Varken bekräftar eller dementerar dina uppgifter, skriver TV4-presschefen i ett sms till Expressen.

Martin Timell inledde sin tv-karriär på SVT där han bland annat hade hand om program som ”Bullen” i slutet på 1980-talet och klassiska underhållningsprogrammet ”Det kommer mera” med Arne Hegerfors hösten 1993.

Men i maj 1995 värvades han till den då fortfarande hyfsat nystartade konkurrenten TV4. Där blev han en av kanalens största profiler under mitten på 90-talet och början på 2000-talet. Med livsstilsprogram som ”När och fjärran”, ”Äntligen hemma” och underhållningsshower som ”Time out” och ”På rymmen” hade Timell några av de kanske mest eftertraktade programledarjobben på TV4.

TV: 10 TV-program vi minns