Martin Timell kräver TV4 på 10 miljoner: ”Kan TV4 göra såhär mot mig så…”

Före detta programledaren Martin Timell kräver sin förra arbetsgivare TV på 10 miljoner kronor, efter behandlingen under tiden han anklagades för sexuella övergrepp.
– Jag kan bekräfta att jag och en kollega företräder Martin Timells bolag Timelleri AB. TV4 har vägrat att göra upp och vi har därför beslutat att vidta rättsliga åtgärder. Eftersom det finns en skiljeklausul i kontraktet mellan parterna påkallar vi skiljeförfarande, säger Timells advokat Torgny Wetterberg på A1 advokater till Medievärlden.

Martin Timell sparkades från TV4 när han under hösten 2017 anklagades för sexuella övergrepp som ska ha ägt rum på en personalfest flera år tidigare.

Martin Timell kräver TV4 på 10 miljoner kronor

I tingsrätt och hovrätt vann Timell, som friades från alla anklagelser, och nu vill han ge igen på TV4, efter hur de behandlade honom.

– Kan TV4 göra så här mot mig kan de ju göra det mot andra också, säger Martin Timell till Medievärlden.

Nu kräver Martin Timell att han får sitt kontrakterade programledararvode för åren 2017-2020, en summa som landar på drygt 10 miljoner kronor med moms och räntor.

– Jag kan bekräfta att jag och en kollega företräder Martin Timells bolag Timelleri AB. TV4 har vägrat att göra upp och vi har därför beslutat att vidta rättsliga åtgärder. Eftersom det finns en skiljeklausul i kontraktet mellan parterna påkallar vi skiljeförfarande, säger Advokat Torgny Wetterberg till Medievärlden.

OBS: Bilden är från när Timell gjorde programmet ”Fuskbyggarna” tillsammans med Lennart Ekdahl. Foto: JOHAN ENGMAN / TT

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.