Martins arga tomte kissar på ”pissåret” 2020 – gör succé på nätet: ”Sammanfattar ganska bra”

Det gångna året har tärt på de allra flesta, ja, till och med på tomten.

Nu står nämligen en liten tomtenisse och kissar på”pissåret” 2020 i Martin Cousins trädgård i södra Stockholm, rapporterar P4 Stockholm.

Ingenting har varit som vanligt 2020 och den globala pandemin har tärt på de allra flesta. Det har varit hemmajobb, självisolering, distans och ont om kramar.

Och som om inte det vore nog har det dessutom varit rekordmörkt i december.

Även om det varit plågsamt genom året är det nu runt juletid som allt fler har börjat tröttna ordentligt på eländet och bara hoppas att året snart ska vara över.

En av dem är Martin Cousins, 47 från Sturbey, som bestämde sig för att sammanfatta ”pissåret” med en liten installation i trädgården.

– Jag har sett tomtar som pinkat på allt möjligt förut och tänkte att det där kan ju jag göra bra, och jag tycker faktiskt att jag lyckades, säger Martin till Newsner och skrattar.

Men vad han inte visste när han placerade det lilla konstverket i trädgården var att det skulle sprida sig som en löpeld i sociala medier.

– Jag gjorde tomten den tredje advent och sedan var det någon som hade sett den och lagt upp den i en lokal Facebookgrupp, därefter plockades det upp av P4 Stockholm och sedan har det bara spridits vidare, säger Martin till Newsner och tillägger:

– Jag hade ingen aning om att det skulle få sådan spridning men det är jätteskoj. Nu har ju folk börjat förstå var den är så det händer att både bilister, cyklister och människor som går stannar till här utanför och tittar på den.

Upplever du att det varit ett pissår?

– Det sammanfattar det ganska bra. Men vi har ändå haft det rätt bra, ingen i familjen eller någon vi känner har drabbats av allvarlig sjukdom. Men det är såklart att det tär på en att jobba hemifrån och inte kunna träffa varken vänner eller släkt på samma sätt.

Hoppas på ett bättre 2021

Men även om 2020 har varit ett tufft år så hoppas Martin att 2021 blir betydligt bättre.

Och redan framåt nyårsafton kanske tomten i Martins trädgård blivit på bättre humör.

– Ja, men vi får hoppas att han kommer med ett mer positivt budskap då. Jag har funderingar på att modifiera om den lite till nyårsafton nu i alla fall och inge lite hopp inför det nya året, säger han till Newsner.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);