Martins mobilladdare brände ner huset. Låt det bli en viktig påminnelse.

Tidigare har det rapporterats om incidenter med mobilladdare som fattat eld och skapat stor skada. Benjamins Iphoneladdare fattade eld, men branden hann aldrig sprida sig. För 21-årige Martin Linnér hände någonting mycket värre. Han hade precis lagt sig i sängen, satt mobiltelefonen på laddning och var på väg att somna. Då kände hur varmt det blev bredvid sängen. Det var mobilladdaren som brann – och bara några minuter senare var hela huset övertänt. – En sak är i alla fall säker. Jag kommer aldrig mer att ladda någon mobiltelefon på natten, säger han till Aftonbladet.  

Det var i lördags kväll som Martin var med om den chockerande upplevelsen. Han hade alltså, precis som vanligt, satt sin Samsung-telefon på laddning och skulle bara somna. Han insåg att något var fel när han kunde hur varmt det var bredvid i sängen och det var då han upptäckte att vägguttaget där laddaren satt brann.

Trots att han upptäckte branden relativt snabbt spred sig elden fortare än vad Martin kunde agera. Han försökte kväva elden med foten, men brände sig i stället rejält. Han sprang över till en granne och de ringde brandkåren. Sedan sprang han hem till några släktingar för att hämta en brandsläckare. Men båda aktionerna var förgäves.
– Då var huset nästan övertänt. Det gick jävligt fort, säger han till Aftonbladet.

När räddningstjänsten anlände efter en liten stund kunde branden till slut kontrolleras. Men då hade redan två lägenheter totalförstörts. Polisen ska nu genomföra en teknisk undersökning, men menar det mesta tyder på att det rör sig om mobilladdaren. 21-årige Martin var tacksam över att ingen kom till skada och att han själv klarade sig. Men fortfarande skakad över det som hänt.

– En sak är i alla fall säker. Jag kommer aldrig mer att ladda någon mobiltelefon på natten, säger Martin och fortsätter:
– Jag äger ingenting just nu.

Mobilladdaren började brinna – Martins hus blev övertänt på några minuter

Posted by Aftonbladet on den 12 juli 2015

Jag brukar alltid ladda min mobiltelefon under natten, men efter det här kommer jag inte att göra det. Om du håller med och vill påminna nära och kära om riskerna är det bara att dela på knappen nedanför.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.