Maskerade ungdomar kastade smällare i barnvagn

I samband med nyår sker det ofta olyckor med raketer som skjuts mot människor eller byggnader. I de flesta fall av misstag – med ibland tyvärr med avsikt.

I Gävle kunde det gått riktigt illa när ett ungdomsgäng kastade en smällare i en barnvagn där en bebis låg och sov, skriver Arbetarbladet.

Det var kvällen innan nyår som ett ungdomsgäng kastade ner en smällare i en barnvagn. I vagnen befann sig en sovande bebis. Som tur var hann pappan reagera och fick tag i smällaren innan den smällde. Han kastade bort den och ingen skadades av händelsen.

Men om han inte reagerat så snabbt hade det kunnat gå riktigt illa.

Händelsen rubriceras som försök till grov misshandel men än så länge finns inte någon misstänkt.

– För att lagföra någon krävs att man ser vem som gjort vad och det har varit problematiskt i det här fallet, inte minst för att ungdomarna varit maskerade, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen i Gävle.

Händelsen med barnvagnen är bara en av flera i Gävle de senaste dagarna och Mikael Hedström har aldrig varit med om något liknande under sina 30 år som polis.

– Det har skett många obehagliga händelser, säger han.

Usch, jag vågar inte ens tänka på vad som hade kunnat hänt om inte pappan hunnit kasta bort smällaren. Hoppas verkligen att de tar fast de skyldiga!

Publicerad av Stoppa Brotten.